De ce nu e bine să îmbraci roșu la nuntă. Multe românce nu știu acest detaliu important

Raluca Alexe 08.06.2023, 08:46
De ce nu e bine să îmbraci roșu la nuntă. Multe românce nu știu acest detaliu important

Cu toții am auzit de zicala conform căreia nu este bine să porți alb la nunta cuiva. Iată că nu este indicat să porți nici roșu atunci când participi la un astfel de eveniment. Iată și explicația!

Rochia roșie la nuntă, alegere inocentă sau un mesaj subliminal?

Albul este de evitat atunci când participăm la o nuntă, mai ales dacă mireasa nu și-a exprimat opinia în acest sens. Se pare că nici roșu nu este foarte indicat să porți, mai ales dacă știi ce semnificație poate avea acest lucru. În timp ce, în unele culturi, anumiți membri ai evenimentului este indicat să poarte roșu, ca simbol al prosperității maritale, pentru alte persoane nu este deloc de recomandat.

Georgie Mitchell și Bethany Smith, planificatoare de nunți din Marea Britanie, au explicat într-un podcast motivele pentru care să eviți îmbrăcămintea roșie la o nuntă, mai ales la cele din zona occidentală.

Pentru unii, să porți roșu la o nuntă simbolizează că ai avut o relație intimă cu mirele. Un motiv mai modern cu care au fost de acord ambele planificatoare de nunță ar fi că roșul atrage atenția, iar persoana care poartă această culoare vrea să fie în centrul atenției și să o pună pe mireasă în penumbră.

„Simt că roșul poate fi văzut ca fiind destul de sexy”, a spus Smith, acompaniată de Mitchell: „Un pic: ‘uitați-vă la mine’”. Totuși, depinde foarte mult de rochie, potrivit celor două. După apariția podcastului, internautele și-au dat seama că au făcut poate de mai multe ori această greșeală, însă fără să știe de ce nu ar fi fost bine să aleagă această culoare.

Urmăriți Impact.ro și pe