De ce n-a reacționat FRF după ce Marius Șumudică a fost jignit de turci. ”Poate omul ăla e bolnav”

Ana Anitoiu 14.01.2021, 11:03
De ce n-a reacționat FRF după ce Marius Șumudică a fost jignit de turci. ”Poate omul ăla e bolnav”

Motivul pentru care Federația Română de Fotbal n-a reacționat după ce antrenorul Marius Șumudică a fost jignit de turci a fost dezvăluit de Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, în contextul în care n-a trecut mult timp de la izbucnirea scandalului în care a fost implicat Sebastian Colțescu, acuzat de rasism.

Motivul pentru care FRF n-a reacționat după ce Marius Șumudică a fost jignit de turci

Potrivit lui Mihai Stoichiță, FRF n-a reacționat în acest caz pentru că jignirea la adresa lui Marius Șumudică nu a fost făcută în cadrul unei competiții sportive, cum s-a întâmplat în cazul lui Sebastian Colțescu, care a numit un jucător de culoare ”negru”. Fostul antrenor român de la Gaziantep a fost numit ”țigan” și ”cerșetor” de către Erman Toroglu, fost fotbalist și arbitru turc, acum un cunoscut analist TV.

”Nu e o jignire să fii țigan, părerea mea. E treaba lui și e rușinea acelui om de ce a spus, pentru că am văzut că a fost contestat chiar de conaționalii lui. În al doilea rând, dacă ar fi să mă iau după toți care ne fac în toate felurile, ar trebui să am un milion de procese. În primul rând ar trebui să fie pedepsit de societatea în care trăiește el. E un om de presă, am înțeles, căruia ar trebui să îi fie rușine de ceea ce a spus. Poate e bolnav omul ăla. Nu e o jignire să spun că e bolnav, bolnav de știți dumneavoastră ce”, a mai spus Mihai Stoichiță, la ”Digi Sport Special”.

De ce n-a reactionat FRF dupa ce Marius Sumudica a fost jignit de turci. Poate omul ala e bolnav
Marius Sumudica

Ce crede Mihai Stoichiță despre Marius Șumudică

De asemenea, Mihai Stoichiță a vorbit despre despărțirea cu scandal al lui Marius Șumudică de Gaziantep, în urma unor neînțelegeri cu președintele clubului referitoare la oferta de prelungire a contractului. Întreaga poveste ar fi izbucnit de la o glumă pe care antrenorul a făcut-o cu acesta. I-a spus că îi va cere bani soției sale să își plătească staff-ul. Turcii au fost deranjați de această afirmație a românului.

”De Șumi, ce să mai zic de Șumi? Dacă îi place să danseze… turcii nu l-au înțeles. Eu nu cred că și-a provocat plecarea. A greșit, el nu trebuia să facă anumite declarații. El e un antrenor foarte bun, după părerea mea”, a spus Mihai Stoichiță.

Ce a spus Marius Șumudică după ce a fost jignit

Marius Șumudică a spus că nu vrea să-i răspundă analistului TV din Turcia care l-a jignit, în urma scandalului cu care el s-a despărțit de Gaziantep. Antrenorul a precizat că este mândru să fie român și că nu are nevoie de ajutorul nimănui din țară.

”M-a insultat, e treaba dânsului. Părinții mei sunt români, eu sunt român, nu am nimic cu etnia rromă. Nu vreau să-i răspund, nu pot eu să-i fac educație. Nu am nevoie de ajutorul nimănui din țară, nu simt nevoia. Nu vreau să mă apere nimeni. Eu aparțin României și sunt mândru că sunt român. Îmi recunosc greșelile când le fac, dar acum trebuie să vorbim despre fotbal. Cei de aici nu se vor mai întâlni niciodată cu ce am făcut eu!”, a spus Șumudică, la ”Digi Sport Special”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...