De ce medicul Adrian Streinu Cercel nu este de acord cu obligativitatea certificatului verde la muncă. „Nu mai judecăm corect”

Badea Violeta 29.10.2021, 07:40
De ce medicul Adrian Streinu Cercel nu este de acord cu obligativitatea certificatului verde la muncă. „Nu mai judecăm corect”

Medicul Adrian Streinu Cercel a spus că este împotriva proiectului de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Iată cum și-a explicat preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat decizia!

Adrian Streinu Cercel nu dorește certificat verde obligatoriu

Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul Adrian Streinu-Cercel, a precizat că nu susține proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Amintim că proiectul de lege a fost respins în Senat, dar votul final aparține Camerei Deputaților. Medicul este de părere că această lege i-ar afecta pe unii angajaţi care nu-și permit să facă teste, fiindcă salariile lor sunt prea mici.

Adrian Streinu Cercel i-a dat exemplu pe cei care lucrează la companiile de salubritate și a precizat că concedierea acestor angajați nu face decât să înrăutățească situația. Medicul a spus că fără acești salariați ne-am putea trezi cu gunoaie pe străzi.

„Dacă lumea va refuza să-și facă test pentru că nu va avea bani, și aici vorbesc despre cei care lucrează la strâns gunoiul, cei care lucrează la companiile de apă, unde nu sunt salarii foarte mari, care reprezintă locuri deosebit de importante și strategice în combaterea unei epidemii, cu ce ne vom trezi? Simplu.

Cu gunoaie pe străzi, pentru că vor fi dați afară conform acestei legi, fără apă potabilă, pentru că nu se vor mai duce la serviciu și ca atare apa nu va mai fi decontaminată și bună de băut, et cetera, et catera. Nu mai vorbesc de polițiști, nu mai vorbesc de pompieri, nu mai vorbesc de celalalte. Toate aceste instituții sunt strategice pentru combaterea unei epidemii.

Și atunci, nu cumva este o fractură de logică să venim cu un astfel de act normativ în acest context în care suntem în plin val epidemic. Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile și nu mai putem să judecăm corect?”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel nu doreste certificat verde obligatoriu
Adrian Streinu Cercel nu doreste certificat verde obligatoriu

Alexandru Rafila spune că proiectul ar trebui rescris

Deputatul PSD Alexandru Rafila este de părere că acest proiect de lege a fost prost scris și creează mai multe probleme decât generează soluții.

„E un proiect de lege care a fost prost scris, eu aş scrie din nou proiectul de lege, pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou. Acest proiect creează mai multe probleme decât generează soluţii, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze şi lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical”, a spus Rafila, la sediul central al PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...