David Popovici, înotătorul anului în Europa. Este oficial, câte voturi a primit

Stan Filon 17.02.2023, 15:38
David Popovici, înotătorul anului în Europa. Este oficial, câte voturi a primit

David Popovici a fost declarat înotătorul anului în Europa! Sportivul în vârstă de doar 18 ani a avut un an 2022 fantastic, când a uimit o lume întreagă cu performanțele sale. După ce a doborât record după record, iată că acum a primit înalta distincție din partea Ligii Europene de Natație.

David Popovici, desemnat înotătorul anului în Europa

Așadar, românul David Popovici a fost desemnat înotătorul anului 2022 în Europa! Sportivul în vârstă de numai 18 ani a fost declarat cel mai bun înotător european al anului 2022, într-o gală organizată de Liga Europeană de Nataţie. El şi-a învins la distanţă mare rivalii, obţinând 56,16% din totalul voturilor exprimate în această anchetă.

Davd Popovici i-a devansat pe maghiarul Kristof Milak care a fost preferat de 22,71% dintre votanţi şi pe italianul Thomas Ceccon care a fost preferat de 13,79% dintre participanţii la sondaj. Popovici a avut un an de poveste, reușind să doboare mai multe recorduri mondiale.

David Popovici, desemnat inotatorul anului in Europa
David Popovici, desemnat inotatorul anului in Europa

România a stat la fel de bine în clasament și la proba sărituri de la mare înălțime

Mai exact, David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri trecându-şi în palmares două medalii de aur atât la Campionatele Mondiale cât şi la cele Europene. El a venit acasă cu distincţii şi în urma participării la competiţiile juniorilor sau la cele în bazin scurt.

România a fost foarte bine reprezentată și atunci când a venit vorba despre probele de sărituri de la mare înălţime.  Primi doi sportivi clasaţi în ancheta forului european au fost din ţara noastră. Constantin Popovici a obţinut chiar şi mai multe voturi decât David Popovici, fiind ales de 64, 77 % dintre cei care şi-au exprimat opţiunea la această categorie. Campionul european a fost urmat de Cătălin Preda cu 24,18 % din sufragii. În urma celor doi s-a clasat italianul Alessandro De Rose, care a convins doar 11.05 % dintre participanţii la sondaj.

Aceste anchete ale Ligii Europene de Natație au fost lansate în anul 2008, iar de atunci România a primit două astfel de titluri. Clasamentul a fost întocmit pe baza voturilor venite atât din partea iubitorilor acestui sport, dar şi a membrilor forului de specialitate. La feminin, învingătoare a fost o sportiva din Lituania Ruta Meilutyte, care a fost declarată câştigătoare după ce a obținut 37,2 % din voturile totale contabilizate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...