Robert Glință a încheiat proba de 50 de metri spate la Campionatul Mondial de Natație. Ce loc a obținut înotătorul român

Andra Daoud 25.06.2022, 19:28
Robert Glință a încheiat proba de 50 de metri spate la Campionatul Mondial de Natație. Ce loc a obținut înotătorul român

După medaliile cucerite de David Popovici la juniori, Robert Glință se laudă și el cu o performanță la Campionatul Mondial de Natație. Sportivul de 25 de ani s-a calificat vineri în finala probei de 50 de metri spate și poate aduce o nouă medalie României la acest sport. Când va avea loc finala și ce timp a scos Robert Glință în semifinală.

Robert Glință s-a calificat în finala de 50 de metri spate

Update 25 iunie 2022, ora 19:20. Robert Glință a încheiat proba de 50 de metri spate pe locul 4, la Campionatul Mondial de Natație. Aurul a fost câștigat de sportivul Hunter Armstrong, în condițiile în care marele favorit Justin Ress a fost descalificat. Înotătorul român a terminat cursa la egalitate cu Apostolos Christou, scoțând un timp de 24.57.

Știrea inițială

Robert Glință ar putea aduce o nouă medalie României la Campionatul Mondial de Natație. Sportivul legitimat la clubul Dinamo va evolua în finala la 50 de metri spate, după calificarea de vineri. În cea de-a doua semifinală, Glință a terminat al patrulea, cu un timp de 24 de secunde și 54 de sutimi.

Finala va avea loc sâmbătă la ora 19:02, iar românul este al șaselea pe lista pentru proba la 50 de metri spate. Americanul Justin Ress a obținut cel mai bun timp din semifinale: 24 de secunde și 14 sutimi, însă Glință a declarat că în acest moment nu vizează un record în calificări, ci o medalie în finală.

Înotătorul de 25 de ani are în palmares două medalii de argint în proba de 50 de metri spate, ambele cucerite la Campionatele Europene, în 2018 și, respectiv, 2020, precum și o medalie de bronz cucerită în 2021. În finala 100 de metri spate de la Campionatul Mondial, Robert Glință a terminat pe locul 8, însă românii îi pot ține pumnii sâmbătă, în finala la 50 de metri spate, unde are șanse la un loc pe podium.

O noua reusita pentru Romania la Campionatul Mondial de Natatie
Robert Glinta, in semifinala la 50 de metri spate

David Popovici va fi decorat de președintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, după cucerirea celor două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Administrația Prezidențială a transmis că șeful statului îi va oferi sportivului român cea mai înaltă distincție a statului român.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Pe lângă David Popovici, și antrenorul său va primi o distincție din partea lui Iohannis. Adrian Rădulescu va fi decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler, pentru a i se recunoaște contribuția avută la succesul sportivului. Administrația Prezidențială nu a comunicat încă data la care vor fi decorați cei doi.

Urmăriți Impact.ro și pe