Datorii uriașe! Ministrul propus la Dezvoltare, în Guvernul Orban, somat de Primăria Focșani să-și achite taxele

Diana Radu 31.10.2019, 15:23
Datorii uriașe! Ministrul propus la Dezvoltare, în Guvernul Orban, somat de Primăria Focșani să-și achite taxele

Ion Ștefan, ministrul propus în guvernul lui Orban pentru a conduce Ministerul Dezvoltării Regionale este somat de Primăria Focșani în vederea achitării taxelor și impozitelor restante. Se pare că, ministrul propus la Dezvoltare nu și-a axitat taxele pentru casa de 94 de metri pătrați pe care o deține.

Ministrul propus la Dezvoltare, în Guvernul Orban nu și-a plătit impozitul pentru casă

Ce spune Ion Stefan, ministrul propus la Dezvoltare despre acuzatiile care i se aduc. Sursa foto: Mediafax
Ce spune Ion Stefan, ministrul propus la Dezvoltare despre acuzatiile care i se aduc. Sursa foto: Mediafax

Primăria Focşani a transmis un comunicat de presă în care afirmă că deputatul PNL Ion Ştefan a păgubit bugetul local al municipiului cu o sumă imensă, neachitându-şi impozitul pentru casa pe care o deţine în suprafaţă de 910 metri pătraţi.

”Pus în faţa evidenţelor, «deputatul Grindă» a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focşani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. (…) În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile, aşa cum fac zeci de mii de focşăneni”, se arată în comunicatul Primăriei Focşani, semnat de Biroul de presă.
Ion Ştefan a scris luni într-o postare pe Facebook că îşi recunoaşte greşeala şi că va plăti „tot ceea ce este de plătit la Primăria Focşani” pentru casa în care locuieşte. El a adăugat însă că aşteaptă ca preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, să-şi treacă și el în declaraţia de avere toate bunurile pe care le deține și care nu se regăsesc încă pe listă.

„Şi dacă legea este aceeaşi pentru toată lumea, aştept şi de la baronul PSD Marian Oprişan ‘mama mea sunt eu’ să îşi scoată la iveală bunurile şi să le treacă în declaraţia de avere pentru a-şi plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuieşte în apropiere de Focşani”, a scris deputatul PNL.

Însă, potrivit oficalilor primăriei conduse de Cristi Misăilă (PSD), Marian Oprişan, şi mama sa, nu ar figura cu nicio datorie la bugetul local așa cum încearcă să insinueze Ion Ștefan.

”Cel ce a primit aviz negativ ca ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul «hoţul strigă hoţii», acuzând Primăria Municipiului Focşani că nu procedează la fel şi în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea şi a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că nici domnul preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, se mai arată în comunicat.

Ion Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în Guvernul Orban, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Urmăriți Impact.ro și pe