Daniel Tudorache, ex-primarul sectorului 1, acuzat că ascundea o comoară mai ceva ca-n filmele cu pirați. ”Diamant de 190.000 de euro”

Iancu Andreea 23.11.2020, 20:27
Daniel Tudorache, ex-primarul sectorului 1, acuzat că ascundea o comoară mai ceva ca-n filmele cu pirați. ”Diamant de 190.000 de euro”

Daniel Tudorache, fostul primar al celui mai bogat sector din Capitală, pare să trăiască o viață desprinsă din filmele cu pirați. Cel puțin la capitolul financiar, edilul care s-a aflat în fruntea primăriei Sectorului 1 a uimit prin valoarea avuțiilor sale și ale fostei soții. Procurorii DNA au identificat chiar și un diamant în valoare de 190.000 de euro printre bunurile politicianului.

Acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare de bani

Pe numele lui Dan Tudorache a fost impusă recent o cauțiune de un milion de euro, după ce procurorii DNA l-au plasat pe fostul edil de la sectorul 1 sub control judiciar. Autoritățile au analizat averea lui Daniel Tudorache și a fostei sale soții și au descoperit bunuri cu o valoare uluitoare. Președintele PSD Sector 1 este acuzat că, în perioada 2008-2018, ar fi realizat venituri de aproximativ o mie de euro pe lună, în total 605.782 lei, dar a cheltuit mai mult decât atât, conform click.ro.

Astfel, procurorii DNA îl suspectează pe Tudorache că ar fi responsabil de infracțiuni precum spălare de bani. Se pare că fostul edil ar fi plasat imediat sumele primite în urma traficului de influență.

”Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obţinute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soţia şi menajera), care au acţionat ca proprietari aparenţi ai sumelor de bani, cu scopul ca sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii ar fi fost utilizaţi pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux, atât din ţară, cât şi din străinătate, autoturisme, imobile, şcoli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite”, spun procurorii, potrivit sursei citate.

Daniel Tudorache, anchetat de procurorii DNA
Daniel Tudorache, anchetat de procurorii DNA

La ce valoare ajunge averea lui Daniel Tudorache. Printre bunuri se numără și un diamant de 190.000 de euro

Pe numele fostei soții a lui Daniel Tudorache ar fi fost achiziționate bunuri imobile, în valoare de 305.000 euro şi 470.000 lei. Totodată, procurorii ar fi descoperit că fostul primar ar fi acordat și un împrumut de 920.000 de euro prin intermediul fostei sale neveste. De asemenea, ar fi fost achiziționate mai multe bijuterii, inclusiv un diamant extrem de valoros.

În urma perchezițiilor DNA, procurorii ar fi descoperit facturile prin care au fost cumpărate bijuterii ce constau în sume amețitoare. Fostul edil ar fi achiziționat un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 de dolari, un inel cu diamant în valoare de 80.000 de euro şi un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000), un inel de 65.000 de euro, un set cercei şi lănţişor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, conform click.ro.

Pe lângă dosarul deschis pe numele lui Daniel Tudorache, acțiunea penală se desfășoară și în cazul fostei soții a lui Tudorache și a menajerei familiei. Toți trei inculpați au fost deja audiați și eliberați sub control judiciar. Totodată, autoritățile au stabilit cauțiuni uriașe, ce trebuie achitate până la data de 27 noiembrie 2020. Sumele stabilite pentru cei trei sunt următoarele: 1.000.000 euro pentru Daniel Tudorache, 200.000 euro pe numele fostei soții şi 75.000 euro pentru menajeră. În cazul în care banii nu sunt achitați, cei trei vor fi reținuți. Totuși, Daniel Tudorache a anunțat prin avocatul său că va depune o contestație pentru cauțiune și va prezenta actele prin care își va dovedi nevinovăția privind faptele de spălare de bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...