SPECIAL

Daniel Craig, James Bond-ul care dormea prin parcuri. 9 staruri mondiale care s-au ridicat din sărăcie lucie

Dan Mlădinoiu 01.07.2022, 06:03
Daniel Craig, James Bond-ul care dormea prin parcuri. 9 staruri mondiale care s-au ridicat din sărăcie lucie

Unii dintre cei mai bogați și cei mai de succes oameni din lume au avut reale probleme de viață înainte de a deveni adevărate staruri. Își petreceau nopțile dormind pe străzi, în mașini sau pe canapelele prietenilor. Unele dintre aceste faimoase personaje s-au luptat cu nenumărate necazuri în timp ce își urmăreau visele. Astăzi, mulți dintre ei dețin premii ce nu mai au nevoie de prezentare: Palme d’Or, Grammy, Oscar, Emmy.

Vedetele care s-au ridicat din sărăcie lucie: regizorul Titanicului și-a vândut drepturile pentru un dolar

Și-au câștigat respectul și admirația colegilor, cât a fanilor din întreaga lume. Până a străluci pe covoarele roșii sau în lumina reflectoarelor, destinul le-a rezervat acestor vedete capitole de neinvidiat.

Chris Pratt

Înainte de a juca în filmul Jurassic World sau în serialul TV Parks and Recreation, Chris Pratt locuia în rulota sa din Maui, insula Hawaii. La 19 ani, trăia o viață plină de neajunsuri în casa lui pe roți, lucrând între 15 și 20 de ore pe săptămână pentru a-și plăti benzina, hrana și uneltele de pescuit. Într-o zi, actrița Rae Dawn Chong l-a întâlnit în restaurantul unde era chelner și i-a oferit un rol în filmul ei, Cursed Part III. De atunci, viața tânărului Pratt avea să se schimbe. Cunoscutul actor Christopher Michael Pratt are azi peste două decenii petrecute pe platourile de fimare și o stea pe Hollywood Walk of Fame. Păstrează o frumoasă amintire acelui episod oarecum boem din tinerețe, declarând pentru The Independent: „A fost o perioadă fermecătoare”.

James Cameron

Canadianul, astăzi în vârstă de 67 de ani, a fost cel ce a regizat primele două filme cu cele mai mari încasări din istorie. Printre creațiile sale cinematografice se numără filme precum The Terminator (1984), Alien (1986), Titanic (1997), Avatar (2009). Înaintea creării blockbusterului The Terminator, trăia cu banii scoși din transporturile de mărfuri făcute cu mașina sa.Și-a vândut drepturile de autor pentru modica sumă de un dolar.

În spatele acestei tranzacții bizare se află o poveste. Scenaristul și-a dorit să fie și regizorul care să aducă narațiunea pe marele ecran. Deși le-a plăcut scenariul, producătorii au refuzat să lase un amator să conducă platoul. Astfel, unul dintre ei, Gale Anne Hurd, a cumpărat scenariul la prețul corect, fapt ce i-a adus regizorului Cameron 77 de milioane de dolari. Are o avere estimată la 900 de milioane de dolari.

Jim Carrey

Faimosul producător și actor de comedie, cu roluri dintre cele mai stranii și expresii faciale unice, a avut o copilărie încărcată de dificultăți. Atunci când familia lui a întâmpinat mari probleme financiare, James s-a văzut nevoit să locuiască într-un autobuz vechi cu care străbătea Canada. Părinții ajunseseră să se mute într-un cort amplasat pe gazonul surorii mai mari a lui Jim. Cu toate acestea, Jim Carrey nu și-a părăsit faimosul simț al umorului. A obținut două Globuri de Aur (1998 și 1999) pentru cel mai bun actor cu filmele The Truman Show și Man on the Moon. Deține în conturi suma de 180 de milioane de dolari.

Jim Carrey, una dintre figurile majore ale comediei americane

Dr. Phil

Phillip Calvin McGraw, celebrul om american de televiziune, doctor în psihologia clinică, cunoscut ca Dr.Phil, locuia împreună cu tatăl său în mașina acestuia din urmă. Trăiau de pe o zi pe alta, în Kansas City. Mai târziu, tânărul Phil a călcat pe urmele tatălui său, obținând o licență, un master și un doctorat la Universitatea de Nord din Texas. În anii 1990, a fost descoperit de vedeta Oprah Winfrey, care l-a invitat la una dintre emisiunile ei. I-a devenit consultant înainte de a-și lansa propriul program de televiziune.

Daniel Craig

Actorul britanic s-a făcut remarcat prin rolul jucat în filmul James Bond. Când era tânăr, a trecut printr-o perioadă dificilă din viața sa. A fost ospătar și, potrivit The Independent, de multe ori dormea ​​pe bancile din parcuri.

Ella Fitzgerald

Înainte de a deveni regina jazz-ului, Ella Fitzgerald a traversat perioade neplăcute ale vieții. A fost o adolescentă rămasă fără adăpost după ce a fugit din casa familiei sale. Cu un registru vocal deosebit de trei octave, lumea a aplaudat-o pe Lady Ella pentru puritatea vocii și a intonației, enorma muzicalitate, precum și pentru capacitatea ei de improvizare. În 1934, a debutat la Teatrul Apollo din Harlem. Grație calităților vocale incontestabile a cunoscut faima, primind pe merit numeroase premii, printre care 13 Grammy și o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Halle Berry

Frumoasa Halle Berry, fostă fotomodel, a căștigat în anul 2002 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, cu filmul Monster’s Ball. Până în prezent, este prima și unica femeie de origine afro-americană cu Oscar în rol principal. Însă, până să ajungă celebră, tânăra originară din Cleveland (Ohio) a trebuit să treacă prin unele greutăți. Atunci când, la 21 de ani, s-a mutat la New York pentru a deveni actriță, mama ei a încetat să-i mai trimită bani, iar viața i-a devenit un coșmar. Halle a trebuit să locuiască într-un adăpost. Într-un interviu acordat pentru Reader’s Digest, ea a spus că această perioadă nefastă a întărit-o: „Am devenit o persoană care se va descurca mereu singură, în felul ei”.

Halle Berry, in momentul castigarii Oscarului

Steve Harvey

Înainte de a fi cunoscut, actorul american de film și televiziune a trebuit să lupte din greu cu vicisitudinile vieții. În anii 1980, timp de trei ani, a dormit într-un Ford Mondeo, a spălat băi de hoteluri, benzinării și piscine publice. Până într-o zi în care a apărut la emisiunea „Show Time” a Teatrului Apollo din New York. Era primul pas către celebritate.

Shania Twain

Născută sub numele Eilleen Regina Edwards, viitoarea cântăreață și compozitoare canadiană a dormit într-un stabiliment pentru persoane fără adăpost din Toronto, împreună cu mama și frații ei. Înainte de a câștiga o suită impresionantă de premii, printre care cinci Grammy, Ordinul Canadei în Grad de Ofițer și o Stea pe Hollywood Walk of Fame, Shania Twain, potrivit „Time”, a crescut într-o gospodărie săracă. Twain scrie despre această nefericită experiență în jurnalul său, „Din acest moment înainte”.

În publicația apărută în 2011, ea nota: „Mama a coborât din mașină pentru a folosi un telefon public în timp ce noi stăteam și o așteptam. A revenit câteva minute mai târziu cu o bucată de hârtie pe care mâzgălise adresa unui cămin pentru persoane fără adăpost. În acea noapte, am dormit într-un loc aglomerat, înăbușitor, pe paturi asemănătoare celor pentru copii, întinse de-a lungul pereților unei serii de camere vaste, deschise, concepute pentru grupuri mari”.

Urmăriți Impact.ro și pe