Dan Negru, moment de sinceritate despre ce s-a întâmplat la TVR. Și Cabral a ținut să-și spună părerea

Iancu Andreea 22.09.2021, 15:21
Dan Negru, moment de sinceritate despre ce s-a întâmplat la TVR. Și Cabral a ținut să-și spună părerea

Dan Negru este un om de televiziune cu experiență de mai bine de trei decenii în lumea din fața și din spatele camerelor de filmare. Prezentatorul, care s-a remarcat de-a lungul timpului prin succesul producțiilor în care a fost gazdă, a avut recent un moment de sinceritate, în care a povestit ce s-a întâmplat, de fapt, cu TVR, de la momentele sale de glorie până astăzi, când televiziunea abia reușește să supraviețuiască. Remarca făcută de Dan Negru a stârnit reacții și din partea Cabral, un alt coleg de breaslă care și-a exprimat părerea cu privire la situația televiziunii publice.

Dan Negru, dezvăluiri despre ce s-a întâmplat, de fapt, la TVR

La fel ca multe vedete din televiziunea din România, și Dan Negru s-a numărat printre cei care s-au lansat în TVR. De atunci și până astăzi, Televiziunea Română a trecut prin numeroase schimbări de conducere și politică, astfel că ceea ce era altădată programul urmărit într-un număr uluitor de mare de către români, astăzi a ajuns un post TV pe care îl urmăresc doar nostalgicii. Cum s-a ajuns la o astfel de situație se întreabă și prezentatorul Antenei 1, care de curând a postat un mesaj și un fragment dintr-un ziar în care dezvăluie ce rating reușea să obțină postul. Dan Negru a făcut dezvăluiri legate de ce s-a întâmplat de fapt la TVR.

Informațiile furnizate de către prezentator arată că, în timp ce el se bucura de succes cu emisiunea „Ciao Darwin”, la TVR activa încă Andreea Marin, care făcea furori cu „Surprize, surprize”, una dintre cele mai urmărite emisiuni ale tuturor timpurilor. Cu regret, Dan Negru a comparat TVR cu posturi italiene precum RAI, exprimându-se nemulțumirea vis a vis de faptul că șefii din televiziunea publică au distrus ceea ce altădată era unul dintre posturile de top ale țării.

Așa arăta interesul publicului pentru tv acu’ 18 ani… Făceam „Ciao Darwin” la vremea aia și TVR , televiziunea de stat, era în top audiențe, îmi era competitor. Dacă televiziunea publică ar fi rămas la fel de puternică, alea particulare ar fi avut azi mai puțini bani din publicitate pentru că TVR ar fi fost un jucător important. Un TVR ca RAI-ul italian care are, de exemplu, „The Voice” era azi o miză. Cei care au dezmembrat televiziunea publică și au dat-o la fier vechi au fost vizionari pentru afacerile lor. Statul, fraier, a rămas păgubit… TVR e fabrică de stat, desfăcută bucată cu bucată și dată la fier vechi… Așa arăta „fabrica” acum 18 ani, cu „furnalele” duduind: (cifrele sunt puncte de rtg), a remarcat Dan Negru, în postarea sa de pe contul de Facebook.

Dan Negru, despre ce s-a întâmplat la TVR
Ce spune Cabral despre situația televiziunii de stat

Dialogul dintre prezentator și Cabral, după postarea din mediul online

Postarea lui Dan Negru a atras reacții din partea multor internauți, printre care și colegul său de breaslă, Cabral. Prezentatorul de la Pro TV a apreciat una dintre emisiunile prezentate de Virgil Ianțu în cadru TVR, menționând faptul că rolul televiziunii de stat ar fi acela de a aduce în atenție programe educative și informative, nu neapărat în căutare de fonduri generoase.

Danule, eu nu cred că ăsta e rolul TVR, să facă bani. Cred că românii plătesc pentru TVR pentru alte lucruri, mai importante. Aș prefera ca televiziunea de Stat să toace bani în continuare, dar cu folos. Să reușească programe prin care să educe, să ajute, să informeze, să susțină și să lase „gălăgia pe bani” pentru comerciali. Uite, Virgil Iantu a făcut treabă bună cu proiectul lui de pe TVR. Și mai sunt câteva produse bune. Problema este că nu reușesc să facă mai multe chestii apetisante, care să justifice banii care sunt cheltuiți acolo. Nu sunt cenzor de calitate, nu fac eu lista cu „aia e bună, aia e rea”. Dar, când te uiți pe audiențe, vezi că nu reușesc să atragă public cu produsele lor. Și treaba asta mi se pare tristuță, și-a spus Cabral punctul de vedere.

Pe de altă parte, Dan Negru a oferit și el o replică, continuând să compare postul RAI, care a difuzat varianta show-ului „Vocea”, ce în România a fost produs de către Pro TV, cu TVR. Conform spuselor prezentatorului, în spatele acestui dezastru din televiziunea publică se află interesele mult mai mari ale concurenței, care și-a dorit să câștige audiență.

Cabral imagineaza-ti un TVR de nivelul RAI italian. Cu „Vocea Romaniei” la TVR cum e Voice la RAI. Azi, facea mari probleme. Si lua mult din public si implicit din piata de publicitate. La vreme aia, TVR avea pe langa programe comericiale si programe educative cu audiente. Iosf Sava lua toata dupa-amiaza de sambata in audienta. Apoi, de unii au zis, hopa. Hai sa o dam la fier vechi ca dauneaza afacerilor noastre. Ne ia public si ne ia bani. Si a ajuns aici, unde e. Dar, un RAI, BBC, TF1 (ma rog aia sunt un amestec de public/privat), RTP, etc romanesc era o miza uriasa. Asa, nu mai e…, a punctat Dan Negru în finalul dialogului dintre ei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...