Dan Negru, la un pas să îl lase pe Dorian Popa fără Cheluțu. Ce dramă era să se întâmple EXCLUSIV

Simona Ecovoiu, Ioana Nicolae 23.03.2021, 14:10

Dan Negru a revenit, de săptămâna trecută, la filmările pentru show-ul ”Next Star” (Antena 1), după lunga pauză de un an, impusă de pandemie. În interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, celebrul prezentator tv ne-a povestit despre regulile stricte de pe platourile de filmare, despre zgârcenia lui proverbială, dar și despre afacerile imobiliare, care nu au avut de suferit. Dar ne-a vorbit și despre Cheluțu, cățelul lui Dorian Popa, care e mare vedetă pe Internet, după ce a strâns peste 21 de milioane de aprecieri, cu videoclipul ”Înoată Cheluțu”: ”Acu’ 21 de ani, „Academia Vedetelor”, un show unde vedetele cotrobăiau în niște acvarii, legate la ochi, făcea 23,3 rtg, acum Netflixu’, TIK-TOK, și Cheluțu m-au rupt!”, spune Dan Negru.

”La prima zi de filmare am trecut pe lângă Ștefan Bănică Jr, și nu l-am recunoscut din cauza măștii”

Ai avut o perioadă foarte grea, cu multe filmări, atât la Chișinău, pentru Prime TV, cât și pentru Antena 1, unde ești în plină activitate cu ”Next Star”, după un an de pauză. Cum decurg filmările alături de copii, ce reguli stricte aveți?

Am reînceput filmările la ”Next Star”, săptămână trecută, și le continuăm și săptămâna aceasta. E singurul kids-show care a rezistat pe audiențe în piața de tv din România. PRO TV a încercat să copieze ”Next Star”, cu ”Voice Kids”, și Kanal D, cu ”Kids Sing!”, dar n-a ieșit. Sunt sigur că vor mai fi încercări de copiere a lui ”Next Star”, și m-ar bucura asta, înseamnă că suntem trendsetteri. Regulile de la filmări sunt drastice, cu testări la intrarea în platoul de tv, cu norme sanitare, cu public redus și cu măști până la intrarea în fața camerelor de filmat. La prima zi de filmare, am trecut pe lângă Ștefan Bănică Jr, și nu l-am recunoscut, din cauza măștii. Ne-a luat ceva timp, ca să ne acomodăm.

Ce alte proiecte ai, pentru acest an? Televiziunile s-au adaptat pandemiei, au renunțat la public, au anulat unele emisiuni, au apărut altele, noi, sunt și vedete tv care au rămas fără un loc de muncă. Cum te simți acum în televiziune?

Televiziunea, ca breaslă, a intrat bolnavă în pandemie, publicul ei e tot mai puțin și cei mulți se duc spre online. Dar televiziunea nu o să moară, o să se reorienteze, o să-și găsească un alt loc, care însă nu va mai fi în prima linie a informării și a divertismentului. Eu îi rămân însă fidel, încep chiar peste câteva săptămâni un proiect tv cu trimitere în online. Încerc să împac și capra și varza, și tv și online. Însă, sfatul pe care-l dau studenților cu care mă întâlnesc și care vor să facă tv e să fugă de asta. În anii care vin, televiziunea doar vă prelua conținut din online, sensul de mers va fi invers, ăia care vor avea succes în online vor fi curtați de televiziuni. Și formatele grandomane, show-urile mari, cu public, pe care și eu le prezint de ani de zile, vor dispărea, încet-încet, și tot ce va conta va fi conținutul. TIK-TOK e exemplul cel mai bun. Acolo, oricine poate să facă televiziune…

Ai menționat pe Facebook: ”Pe 17 Martie , acu’ 21 de ani, „Academia Vedetelor”, un show unde vedetele cotrobăiau în niște acvarii, legate la ochi, făcea 23,3 rtg, acum Netflixu’, TIK-TOK, și Cheluțu m-au rupt”. Câinele lui Dorian Popa este vedetă pe conturile sociale. Dar ai putea să intri și tu în horă și să-ți faci celebru câinele mioritic, pe Google…

Zilele trecute, a fost Dorian pe la mine pe acasă și a avut loc o întâlnire de gradul 3 între ciobănescul meu mioritic, Google, și Cheluțu, al lui Dorian Popa. Google are vreo 40 de kilograme, Cheluțu are vreo 4 kilograme și nu mi-am dat seama că mioriticul meu e lăsat liber prin curte. S-a terminat cu bine totul, dar m-a luat transpirația gândindu-mă prin ce aș fi trecut dacă Google s-ar fi repezit la prima vedetă patrupedă a țării.

Dan Negru și câinele lui mioritic ”Google”, care cântărește 40 de kilograme
Dan Negru și câinele lui mioritic ”Google”, care cântărește 40 de kilograme

Și-n pandemie investești în imobiliare. Ai scăzut prețul chiriei la cele patru clădiri de blocuri de birouri, din Capitală, având în vedere că mare parte dintre angajați lucrează de acasă, online?

Nu prea citesc știri financiare sau imobiliare pentru că multe din ele sunt aranjate și cumpărate de proprietarii de presă care pot să influențeze piața cu articolele alea. Așa că, stau departe de trenduri media în bussines.

Ai demarat, anul trecut, un alt proiect imobiliar, pe terenul cumpărat cu 40.000 de euro, lângă Timișoara. În ce stadiu se află construcția vilelor?

Se mișcă toate, încet- încet…

Adesea mergi la mormintele unor scriitori, pictori sau oameni politici, atât în România, cât și în străinătate, ca să pui o floare și să aprinzi o lumânare…

Am respect față de cei de dinainte. La asta se și referă viitorul meu proiect media. Le povestesc prietenilor mei tineri, Dorian și Selly, care au influență în new-media, că ei nu au apărut din neant, că nu sunt o generație apărută prin combustie spontană, și că, înaintea lor, au fost alții, mulți, care le-au netezit drumul…

Pe 8 martie a încetat din viață bunul tău prieten, Adi Bărar, solistul trupei Cargo, care a pierdut lupta cu Covid-19. El îți spunea: „Negrule, poți să faci performanță și dacă rămâi în Timișoara, uită-te la noi!”. Cum ar fi fost viața ta profesională, dacă ai fi rămas în orașul natal?

E trist că România nu are presă locală puternică. E jale în presa locală, bugete mici, salarii mizere. Adi îmi spunea că pot să fac performanță și în Timișoara, când încă speram toți că media din orașele României o să crească. Nu s-a întâmplat asta. Eu am fost ca D Artagnan, care atunci când a vrut să se facă mușchetar a plecat la Paris.

Multe lucruri nu merg bine în România. Ce ai schimba, dacă, pentru o zi, ai fi președinte? Pe cine ai pune prim-ministru?

Pe Cheluțu al lui Dorian. În rest, i-am încercat pe toți și n-au funcționat. Aș încerca și cu un câine, care măcar știe să latre, decât cu niște oameni care doar latră, dar nu știu ce fac.

”Nu cred că liliacul ăla scăpat prin China a dus la prăpădul pe care-l trăim și m-aș duce oricând acolo fără frică sau emoții”.

În urmă cu 8 ani ai fost în China. Ai mâncat din piețele lor. Ce delicatese ai încercat? Ai mai avea același curaj și acum?

Eu cred că vacanțele vor deveni un lux și cred că noi, ăștia care am avut șansa să vedem lumea, vom fi priviți ca niște rarități. Mă bucur că am apucat să văd lumea normală și mă întristez că cei mici ai mei nu vor mai trăi în lumea aia. Nu cred că liliacul ăla scăpat prin China a dus la prăpădul pe care-l trăim și m-aș duce oricând acolo fără frică sau emoții. Dar nu cred că excursiile și vacanțele de dinainte se vor mai întoarce vreodată la normalitate.

Dan Negru, unul dintre cei mai longevivi prezentatori TV, este de meserie contabil
Dan Negru, unul dintre cei mai longevivi prezentatori TV, este de meserie contabil

Nu mulți știu că, înainte de a deveni vedetă de radio și tv, ai fost contabil. Tu îți ții gestiunea firmei?

Nu mă pricep, contabilitatea de atunci e alta decât cea de azi, așa că am preferat să iau oameni care sunt la curent cu mersul contabilicesc al lumii.

Recunoști că ești strâns la pungă, chiar zgârcit. De unde ai moștenit respectul față de bani, de muncă? În copilărie ai avut și tu o pușculiță cu porcușor?

Zgârcenia mi-e proverbială și nu mă dau deoparte să o recunosc. Am o pușculiță în formă de porcușor roșu, acasă, în Timișoara, pe care încă o păstrez și cred că mai am și niște lei din ăia vechi prin ea. Uneori, pe la semafor, mi se întâmplă să mă vadă unii cerșetori, care se îndepărtează repede de mașina mea, zicându-le celorlalți: “Lasă-l, că e Negru, ăsta e zgârcit, nu dă nimic!”…

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...