Dacian Cioloș a răbufnit după eșecul din Parlament: ”I-am costat mulţi bani pe cei de la PNL”

Ioana Bucur 20.10.2021, 23:18

Guvernul propus de președintele USR a reușit să obțină doar 88 de voturi. După eșecul răsunător din Parlament, Dacian Cioloș a răbufnit, iar ținta acuzațiilor sale a fost tocmai partidul cu care spera să reia negocierile pentru formarea majorității.

Dacian Cioloș face acuzații fără precedent la adresa PNL

După maratonul de avize negative din comisiile de specialitate, echipa propusă de Dacian Cioloș a picat testul în fața Parlamentului, nereușind să primească votul de învestire.

„Parlamentarii au respins singura spoliţie care era pe masă, cei care mă acuzau că blocăm, acum au prelungit criza. Astăzi, au vorbit din nou despre lipsa de soluţii şi că am blocat găsirea ujnei soluţii, USR şi-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu dorinţa de a găsi o soluţie, important este ca şi celelalte partide să îşi asume responsabilitatea”, a afirmat Cioloş, imediat după eșecul din Parlament.

Câteva ore mai târziu, președintele USR revenea cu o serie de acuzații grave la adresa foștilor colegi de coaliție. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Cioloș acuză PNL că duce o campanie în mediul online prin care încearcă să arunce vina pentru criza sanitară în care a ajuns România pe Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, cei doi miniștri ai Sănătății din partidul său.

„I-am costat mulţi bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase şi le-au împărţit prin ţară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă şi pe Vlad Voiculescu.

Este pur şi simplu de neînţeles ce doreşte în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speţă”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Dacian Ciolos a rabufnit dupa esecul din Parlament (2)
Colaj publicat de Dacian Cioloș pe Facebook

„Este de neconceput ca un partid sau o ţară să se sacrifice pentru o singură persoană”

Dacian Cioloș precizează că poate înțelege, într-o oarecare măsură, frustrarea lui Florin Cîţu pentru situaţia sa personală”. 

„Cariera politică a cuiva e strict o problemă personală şi este de neconceput ca un partid sau o ţară să se sacrifice pentru o singură persoană, indiferent despre cine este vorba. De la demiterea sa şi până de curând, am făcut pur şi simplu terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere. Şi nu sunt singurul.

Dar să te contrazici de la o zi la alta şi să ajungi să faci campanii otrăvite din bani publici împotriva celor cu care spui că ai vrea să mai lucrezi nu are niciun sens. Nici nu mai comentez latura morală”, a adăugat președintele USR.

Cu toate astea, premierul desemnat a anunțat că este dispus în continuare să poarte un dialog cu Partidul Național Liberal, însă nu cu Florin Cîțu.

„O spun şi o repet. Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. Dar dacă cineva îşi închipuie că noi ne vom aşeza la masă cu Florin Cîţu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD şi AUR fie nu ştie ce vorbeşte, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni.

Este ruşinos de jos punctul unde s-a ajuns şi, deşi noi sperăm că oamenii echilibraţi vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice”, a adăugat Cioloş.