Pe cine dă vina Dacian Cioloș după ce guvernul său a fost respins la vot. ”USR și-a făcut datoria”

Badea Violeta 20.10.2021, 14:57
Pe cine dă vina Dacian Cioloș după ce guvernul său a fost respins la vot. ”USR și-a făcut datoria”

Dacian Cioloș a oferit primele declarații după ce Cabinetul său nu a trecut de votul Parlamentului. Președintele USR-PLUS a găsit vinovații după respingerea guvernului propus de el.

Dacian Cioloș, primele impresii după ce a picat guvernul propus de el

Premierul desemnat Dacian Cioloș s-a arătat dezamăgit de rezultatul votului din Parlament. Acesta a declarat că parlamentarii au respins singura soluție din acest moment pentru conducerea României. Liderul USR este nemulțumit că aceștia nu au făcut nicio propunere alternativă, în schimb au vorbit despre lipsa de soluții.

„Am fost astăzi în Parlament cu o propunere de soluție la situația de criză în care ne aflăm. Am discutat și parlamentarii au discutat despre soluții, dar practic au respins singura soluție pe care au avut-o pe masă.

Pentru că exact cei care ne acuzau pe blocăm găsirea unei soluții sunt cei care au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm. Nu au făcut nicio propunere alternativă în urmă cu o săptămână, însă astăzi au vorbit din nou despre lipsa de soluții și despre faptul că noi am blocat găsirea unei soluții.”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Ciolos indeamna la responsabilitate
Dacian Ciolos indeamna la responsabilitate

Dacian Cioloș îndeamnă la responsabilitate

Președintele USR-PLUS a mai declarat că partidul său și-a făcut treaba. Acesta le cere și celorlalte forțe politice să-și asume responsabilitatea și să caute soluții pentru ca România să iasă din această criză politică.

USR și-a făcut datoria. (…) E important ca și celelalte forțe politice să își asume responsabilitatea pentru că au stat pe margine, pentru că caută variante care să aranjeze problemele interne din partid și nu să răspundă crizelor cu care se confruntă România. Mingea se întoarce în terenul domnului președinte.”, a mai adăugat Dacian Cioloș.

Amintim că guvernul propus de liderul USR nu a înregistrat numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. În favoarea acestuia au votat doar 88 de parlamentari, în timp ce nu mai puțin de 184 au votat împotrivă. Astfel, procedura instituirii unui nou guvern se va repeta.

Procedura spune că pentru învestire este necesar un număr minimum 234 de voturi. Urmează ca președintele Klaus Iohannis să organizeze, din nou, consultări cu principalele formațiuni politice. În urma acestora va fi desemnat un nou prim-ministru care va trebui, de asemenea, să treacă prin votul Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...