Cât costă noua Dacia Logan în România. Nu mai poate fi considerată o mașină ieftină

Ana Anitoiu 04.11.2020, 13:01
Cât costă noua Dacia Logan în România. Nu mai poate fi considerată o mașină ieftină

Dacia Logan nu mai poate fi considerată o mașină ieftină, în România. Compania a anunțat prețul pentru acest model, precum și pentru Sandero și Sandero Stepway.

Cât costă noua Dacia Logan în România

Noile mașini Dacia Logan și Dacia Sandero sunt disponibile cu trei motorizări, din care două pe benzină, cu puteri de 65 CP, respectiv 90 CP. Cealaltă motorizare este mixtă benzină-GPL, de 100 CP, sub denumirea comercială ECO-G.

Atât Dacia Logan, cât și Sandero, au trei niveluri de echipare: Access, Essential și Confort. Acestea sunt potrivite pentru clienții particulari, dar și pentru persoanele juridice.

În cazul Dacia Logan, prețurile variază. Aceasta, în versiunea Access, cu motorul SCe de 65 CP, costă 8.400 de Euro, cu TVA inclus. Prețul urcă până la 12.950 de Euro (TVA inclus), pentru versiunea Confort, ce are motor TCe 90 CVT.

Cat costa noua Dacia Logan. Ce pret are in Romania
Dacia Sandero, Sandero Stepway și Logan

Cât costă noile modele Dacia Sandero

Pentru Dacia Sandero, versiunea Access, echipată cu același motor SCe de 65 CP, a fost stabilit prețul de 8.600 de Euro.

Versiunea Sandero Comfort, cu motorul TCe 90 CVT, are același preț cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan: 12.950 de Euro, cu TVA inclus.

Modelul Sandero Stepway este propus în două versiuni de echipare: Essential și Comfort, cu motoarele TCe de 90 CP și ECO-G de 100 CP.

Prețurile variază între 12.050 de Euro, cu TVA inclus, pentru versiunea Essential cu motorul TCe de 90 CP, și 14.050 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul TCe 90 CVT.

Toate noile modele de mașini Dacia au trei ani sau 100.000 de kilometri garanție. Primele livrări sunt programate în cursul lunii decembrie a acestui an.

Conform datelor ce au fost publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto, piaţa auto din România a scăzut cu 32,3%, în primele nouă luni ale anului 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Clasamentul general pe mărci realizat de APIA este condus, la nouă luni, de departe, de Dacia. Topul general, ce include autoturisme și autovehicule comerciale, este continuat de Volkswagen (7.733 de unități), Renault (7.514), Ford (6.674), Skoda (6.615) şi Hyundai (5.119).

Totuși, în perioada ianuarie – septembrie 2020, Dacia a vândut cu 29,6% mai puțin faţă de 2019, cotă de piaţă 31,3%. Pe modele, cu cele 12.133 de unităţi ce au fost înmatriculate din luna ianuarie şi până în luna septembrie, Dacia Logan s-a situat pe primul loc. Însă, vânzările Dacia Logan au înregistrat o scădere de 39,8%, față de cele de anul trecut.

Recent, Dacia a anunțat că va scoate modelele Logan de pe piețele Europei de Vest. Presa din Franța a reacționat, precizând că este foarte bine că producătorii de la Mioveni au luat această decizie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...