Editorial Alin Buzărin

Dacă ei tot se rotesc, noi de ce mai facem alegeri? Cîțu și-a găsit lucruri comune cu PSD-ul și vrea să guverneze doi ani el, doi ani Ciolacu

Alin Buzărin 05.11.2021, 15:28
Dacă ei tot se rotesc, noi de ce mai facem alegeri? Cîțu și-a găsit lucruri comune cu PSD-ul și vrea să guverneze doi ani el, doi ani Ciolacu

Asta nu mai e criză politică, e deja fosă septică, plină ochi și urât mirositoare! Când liberalii propun târguri oneroase pesediștilor, nu mai e vorba doar de făcutul frate cu dracul până să treci puntea. E mult mai mult. E josnicia dusă până la cele mai mizerabile cote, doar pentru a ajunge la ciolan, sau măcar la o parte din el. Și os, dar și destulă carne.

Rotația pătrată

Așadar, conducătorul auto turmentat de pe ”Avenue”-urile americane e atât de plin de idei, încât ar accepta o alianță cu PSD, urmată de o rotație la guvernare, doi ani unii, doi ani ceilalți. ”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”. I-auzi!

Nu mai e vorba nici de doctrină, nici de stânga, nici de dreapta, nici de principii, ci doar de ”destule lucruri care i-ar puea uni” În afară de ticăloșie, ce altceva i-ar putea uni? Cine numește ”înțelegere” această roată pătrată, pusă doi ani pe-o parte și alții doi pe cealaltă, greșește fundamental. Nu e rotație, că roțile pătrate nu se-nvârt! N-au cum!

Florin Citu
Florin Citu

Cum să trecem iarna împreună?

Teoretic, Cîțu e urmașul Brătienilor și ai celorlalți liberali de frunte, adevărați stâlpi ai neamului românesc, ale căror oase au putrezit în pușcării.

Practic, el e un accident al istoriei, care nu înțelege nimic din politică, din blazonul liberal, din principiile partidului pe care-l reprezintă, din onoarea și din verticalitatea acestuia.. N-ajunge să le spună românilor că ”trecem iarna împreună” dacă n-o trecem. Cum s-o trecem? Așteptând-o pe următoarea și apoi pe cealaltă, când sceptrul trece din mâna lui, a lui Cîțu, într-a lui Ciolacu, amândouă la fel de murdare?

Derviși rotitori

Deocamdată Ciolacu stă într-o oarecare expectativă, însă dacă se va pune la cale acest oneros principiu al rotației, care ni e bagă pe gât nu doar ca o alternativă viabilă, ci și ca o înduioșătoare formă de concordie, aproape că nu are rost să mai ținem alegeri legislative.

De ce să mai cheltuim atâția bani, că ei oricum se învârt din doi în doi ani, ca niște derviși rotitori, turcii aceia care se transformă în titireze vii?

Să se rotească toată lumea!

Dacă tot se rotesc liberalii cu pesediștii la guvernare, atunci hai să ne rotim cu toții! Că e imposibil să nu găsim noi ”destule lucruri care să ne unească”.

Rotim și președintele, doi ani îl punem pe acel Iohannis care merge la golf și alții trei (la Cotroceni mandatul e de un cincinal bătut pe muchie) pe acel Iohannis care se fâțâie pe la Piramide deghizat în brancardier. Rotim și primarii, rotim și consilierii locali, putem să rotim și Patriarhul. În schimb, nemaifăcând alegeri, economisim niște bani. Pe care îi dăm tot lor, să-i pape!

Urmăriți Impact.ro și pe