Motivul pentru care PSD nu votează guvernul Ciucă. Marcel Ciolacu a vorbit despre programul premierului desemnat

Antonia Iacobescu 31.10.2021, 12:28
Motivul pentru care PSD nu votează guvernul Ciucă. Marcel Ciolacu a vorbit despre programul premierului desemnat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că PSD nu va vota guvernul Ciucă după ce acesta a venit cu „un program de guvernare care taie, din nou, din veniturile românilor”.

Motivul pentru care PSD nu votează guvernul Ciucă

Marcel Ciolacu este foc și pară și a mărturisit că PSD nu va vota un guvern minoritar PNL-UDMR. Astfel, guvernul PNL are șanse mici să treacă de votul Parlamentului, fără sprijinul PSD și al foștilor parteneri de la USR.

Nicolae Ciucă

Sâmbătă, 30 octombrie, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu au depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament.

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor! Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.

Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.
În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare! Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ce a putut spune Liviu Dragnea despre PSD

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac la adresa partidului din care a făcut parte și pe care l-a condus. Politicianul atacă dur PSD-ul, despre care spune că a renunţat la componenta naţională a partidului. Mai mult, fostul președinte al social-democraților critică ultimele decizii luate de Marcel Ciolacu și echipa sa.

Liviu Dragnea este de părere că, dacă PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea și să se bată pentru români prin orice acţiune politică posibilă. Fostul lider politic crede că Partidul Social Democrat s-ar fi temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, dar că în politică trebuie asumat şi costul electoral. Acesta nu are o părere deloc bună despre premierul desemnat Dacian Cioloş, deoarece “nu are toate butoanele la el”.

“Din păcate, PSD a renunţat deliberat la componenta naţională a partidului, nu naţionalistă, naţională, patriotică. Ar fi trebuit să se bată pentru români prin orice acţiune politică posibilă”, a precizat fostul lider PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe