Cutremur pe scena politică. Victor Ponta, mutarea care ar putea detrona PSD

Mirabela Vasile 08.10.2020, 14:47
Cutremur pe scena politică. Victor Ponta, mutarea care ar putea detrona PSD

Victor Ponta, mutarea care ar putea detrona PSD. Social-democrații au primit o lovitură dură. Reprezentanții ALDE şi PRO România au programate joi şedinţe separate. Totodată, de la ora 17,00, preşedinţii celor două formaţiuni, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta, vor susţine o conferinţă de presă comună.

Victor Ponta vine cu o mutarea care ar putea detrona PSD. Ce hotărâre a luat conducerea Pro România

Liderii urmează să anunțe o fuziune între Pro România și ALDE, susțin surse politice. De altfel, membrii ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu, să candideze pe listele Pro România, spuns surse pentru Digi24. Șefii din ALDE se vor întâlni, de la ora 14,00, în şedinţele Biroului Politic Executiv, Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente. Şedinţele vor avea loc în format de videoconferinţă.

Totodată, Biroul Executiv al PRO România va fi prezent în şedinţă începând cu ora 15,00, la sediul central al partidului. La ora 17,00, va avea loc o conferinţă de presă susţinută de preşedinţii celor două formaţiuni, la sediul PRO România. Calendarul electoral pentru alegerile parlamentare arată următoarele precizări. Cele două partide nu mai pot forma alianțe, pentru că a expirat termenul de înregistrare a alianțelor la Biroul Electoral Central. De altfel, o candidatură în alianță mărește pragul electoral. Ambele partide au avut rezultate proaste la alegerile locale. Liderii celor două partide iau în calcul chiar o fuziune. La alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România. Astfel Călin Popescu Tăriceanu își asigură un loc în Parlament, în condițiile în care formațiunea sa politică a obținut sub 3% la alegerile locale. Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă pragul de 5%.

Pro Romania si Alde chiar ar putea fuziona pentru alegerile parlamentare
Pro Romania si Alde chiar ar putea fuziona pentru alegerile parlamentare

Klaus Iohannis, anunț despre alegerile parlamentare 2020. Ce spune președintele României

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie 2020 trebuie să aibă loc.

„O democrație nu funcționează fără alegeri. Am spus aceste lucruri și înainte de alegerile locale și am pledat pentru organizarea lor. Am văzut cu toții că a funcționat rezonabil de bine, nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că dacă numărul de cazuri crește, campania electorală se va desfășura în condiții mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline. Acest Parlament este unul care expiră pe 20 decembrie, așa scrie în Constituție. După care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să dea legi organice”, a spus Klaus Iohannis, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Urmăriți Impact.ro și pe