Câte calorii are o prăjitură cu ciocolată. Cum poți mânca dulce și în ce cantități, fără să dăuneze siluetei

Daria Petrescu 29.08.2020, 10:01
Câte calorii are o prăjitură cu ciocolată. Cum poți mânca dulce și în ce cantități, fără să dăuneze siluetei

Ciocolata este unul dintre cele mai apreciate și căutate alimente. Este cel mai iubit dulce, căruia îi rezistăm cu greu. Chiar dacă se spune că nu este prea sănătoasă, ciocolata nu creează  probleme, dacă este consumată cu măsură. Poți face multe din acest aliment. Fie că o mănânci pur și simplu, fie că o folosești la diverse reșete, este genială. Pentru a descoperi mai multe, iată câte calorii are o prăjitură de ciocolată. De asemenea, din tabelul prezentat mai jos, poți afla cum poți mânca dulce și în ce cantități, fără să dăuneze siluetei.

Câte calorii are o prăjitură cu ciocolată și cât este bine să consume

Evident că atunci când ne gândim la ciocolată, inevitabil ne vin în minte caloriile pe care aceasta le poate conține. Calorii care ne pot afecta silueta. În realitate, lucrurile nu sunt atât de grave, dacă șți cum să calculați. Pentru a vă da seama cum să nu depășiți numărul de calorii pe zi, dar în același timp să nu renunțați la dulce, iată mai jos câte calorii are o prăjitură cu ciocolată.

Cum poți mânca dulce și în ce cantități, fără să dăuneze siluetei
Cum poți mânca dulce și în ce cantități, fără să dăuneze siluetei

Prăjitura cu ciocolată Alpella, conține 371 de calorii/ 100 de g. De asemenea, 100 de grame prăjitura  casei cu ciocolată conține în jur de 430 de calorii.

Prăjitura Casei cu fulgi de ciocolată conține în jur de 427 calorii/ 100 de grame. De asemenea, 100 de grame dintr-un tort cu ciocolată, conține 235 de calorii

Beneficiile ciocolatei

Chiar dacă pare greu de crezut, ciocolata are numeroase beneficii. Iată ce trebuie să știți

-Ciocolata scade riscul de accident vascular cerebral, lucru mai puțin știut de oameni. Conţinutul ridicat de cacao are proprietăţi anticoagulante, scăzând vâscozitatea sângelui.

– Un lucru extrem de important are legătură cu ciocolata neagră. Aceasta creşte fluxul de sânge de la nivelul creierului şi contribuie la îmbunătăţirea funcţiei cognitive.

– Chiar dacă pare greu de crezut, ciocolata poate fi benefică pentru dantură.  Teobromina din ciocolata neagră, poate participa la întărirea smalţului dentar, asta în condiţiile unei igiene dentare optime. Asta,  spre deosebire de alte dulciuri. Atenție! Nu toate au aceste beneficii.

– De asemenea, ciocolata poate avea beneficii pentru piele. Asta se întâmplă,  deoarece conţinutul de flavonoide protejezează epiderma de razele ultraviolete. Acest lucru nu este știut de foarte multă lume, astfel că uneor vă puteți lăsa păcălit.

– Un alt lucru mai puțin știut, este acela că ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă. Ea  poate induce senzaţia de calm. Totodată, creşte producţia de endorfine în organism. Asta conferă organismului o stare de bine. Se resimte imediat în corp. Trebuie doar să încercați pentru a vedea rezultatul surprinzător. Veți vedea că ciocolata face minuni pentru organismul dumneavoastră.

– Este extrem de important de știut, faptul că boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale. De asemenea, ciocolata conține magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă. Este indicat să consumați ciocolată în fiecare zi, însă, nu exagerați. Acest lucru ar putea să afecteze organismul sau dieta, în cazul în care urmați una.

Rețetă de prăjitură cu ciocolată și mere

Ingrediente:

Pentru prăjitura de ciocolată aveți nevoie de: făină, 125 de g, zahăr brun sau alb, tot 125 de g. Mai aveți nevoie de 125 g unt moale, două ouă, 2 linguri cacao (16g), un plic de zahăr vanilat și o jumătate de plic praf de copt. Mai aveți nevoie de două mere mici și un strop de sare.

Mod de preparare:

Pentru început, puneți într-un vas untul moale, făina amestecată cu praful de copt, zahărul amestecat cu cel vanilat, cacaua, ouăle și sarea. Amestecați totul până obțineți un aluat cu o consistență densă. Taie merele cubulețe și puneți-le în aluat. Amestecați până când bucățelele de măr sunt încorporate în aluat. Tapetați apoi forma cu unt și făină, adăugăm aluatul și îl nivelăm Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.

Înainte de a scoate prăjitura cu mere din cuptor o înțepam in centru cu o scobitoare. Dacă această iese uscată, prăjitură este gata. În cazul în care nu se întâmplă asta, mai băgați prăjitura în cuptor, pentru câteva minute. Scoateți apoi prăjitura din cuptor și o lăsați 5 minute să se racaesca in formă.  După ce s-a răcit, o glazurăm cu 50 g de ciocolată topită.

Urmăriți Impact.ro și pe