Cea mai irezistibilă prăjitură pe care s-o faci în weekend cu foi fragede, cremă de cacao și rom

Daria Petrescu / 16.08.2020, 12:33
Cea mai irezistibilă prăjitură pe care s-o faci în weekend cu foi fragede, cremă de cacao și rom

Prăjitura cu foi fragede, cremă de cacao și rom este una dintre cele mai apreciate de gospodine. Este ușor de preparat, iar cu această rețetă, sigur nu veți da greș.

Prăjitura din foi fragede, cremă de cacao și rom, un desert perfect pentru întreaga familie

Asfel că, oricine poate transforma o masă într-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reușit.

Ingrediente:

Foi:

8 linguri zahăr

8 linguri ulei

Opt linguri lapte (sau chiar apă)

2 ouă

1 linguriță amoniac stins în zeama de lamaie sau oțet

30 linguri de făină

un strop de sare

Crema:

500 ml lapte

8 linguri de zahăr

2 linguri cacao

6 linguri faină

250 g margarină sau unt

Mod de preparare:

Pentru foi

Mixam zahărul cu ouăle până se formează o cremă. Apoi adăugăm pe rând celelalte ingrediente si obținem o cocă moale pe care o împărțim în 4 părți. Coacem foile pe fundul tăvii unse cu puțin ulei.
Foile se întind ușor și se coc foarte repede, până prind puțina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade câteva minute.

Pentru cremă

Încălzim puțin laptele și jumătate din el se adaugă peste cacao, făina, zahăr și amestecăm cu un tel. Adăugăm apoi și restul de lapte. Punem compoziția pe foc mic și amestecăm bine cu un tel până se îngroa. Dăm crema la o parte de pe foc și adăugăm margarina sau untul, amestecand pana se incorporeaza. Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom. Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Boabele de cacao se numără printre cele mai bogate surse de flavonoide
Boabele de cacao se numără printre cele mai bogate surse de flavonoide

De ce trebuie să consumi cacao dacă ai peste 40 de ani

Boabele de cacao se numără printre cele mai bogate surse de flavonoide, atât valoroase pentru proprietățile lor puternic antioxidante, care diminuează riscul de apariția a diabetului zaharat, a bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, încetinind în același timp procesul de îmbătrânire al organismului.

Dacă suferi de hipertensiune, nu există leac mai delicious decât puțin praf de cacao amestecat cu lapte sau o bucățică de ciocolată neagră! Consumul regulat de cacao subțiază sângele și relaxează vasele sanguine, scăzând semnificativ riscul de boli cardiovasculare.

Datorită conținutului foarte mare de antioxidanți, cacaoa este un remediu natural perfect pentru repararea pielii, iar combinată cu miere sau iaurt, poate face minuni, potrivit exquis.ro.

Beneficiile pe care le are pentru sănătate pudra de cacao și boabele de cacao sunt certe. Vorbim despre cacao neprelucrată, despre pudra raw de cacao dar și despre pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI