Rețetă pentru clătite pufoase cu bicarbonat de sodiu. Iată cum poți pregăti, acasă, un desert simplu și extrem de delicios

Madlen Moraru 04.05.2020, 11:46
Rețetă pentru clătite pufoase cu bicarbonat de sodiu. Iată cum poți pregăti, acasă, un desert simplu și extrem de delicios

Clătitele pufoase cu bicarbonat au o savoare deosebită și se prepară foarte ușor. Nu trebuie să fiți expert în patiserie pentru a le putea pregăti, de unii singuri, chiar acasă. Deși orice rețetă de clătite poate să pară o mare bătaie de cap, veți constata că acest desert poate fi adaptat și în funcție de gusturi.

Rețetă pentru clătite pufoase cu bicarbonat de sodiu. Poți pregăti, acasă, un desert simplu și extrem de delicios

Clătitele sunt un desert foarte popular și pot fi pregătite într-un timp foarte scurt. Pentru o rețetă de clătite moi și pufoase, puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu. Acest ingredient cheie vă ajută să obțineți un preparat aerat și care nu se va lipi atunci când ajunge în tigaie.

Iată cum se pot pregăti clătitele pufoase, în propria bucătărie și cu ingrediente nu foarte costisitoare. Mai mult, clătitele sunt un desert de care vă puteți bucura împreună cu toată familia. De asemenea, clătitele pot fi servite cu orice topping sau umplutură, această etapă fiind una la alegere.

Rețetă pentru clătite pufoase cu bicarbonat de sodiu. Iată cum poți pregăti, acasă, un desert simplu și extrem de delicios
Clătitele pot fi un preparat savuros, de care puteți să vă bucurați în momentele fără inspirație în bucătărie

Ingrediente necesare:

  • 200 de grame făină
  • un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu (va asigura creșterea clătitelor)
  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • o linguriţă de esenţă de rom

Mod de preparare:

  • într-un castron de dimensiuni medii se bat foarte bine ouăle, după care se adaugă praful de bicarbonat, esența de rom și zahărul vanilat
  • se topește untul și se adaugă în amestecul pentru clătite, iar mai apoi se omogenizează foarte bine compoziția
  • treptat se adaugă mai întâi laptele, după care făina, într-o ploaie foarte fină și se amestecă în mod constant, până la obținerea unei paste groase
  • pentru a obține clătite extra-pufoase se poate adăuga și puțină apă minerală carbogazoasă în compoziție
  • în paralel, se incinge o tigaie pe care o puteți șterge cu foarte puțin ulei și cu ajutorul unui șervețel sau penson
  • compoziția pentru fiecare clătită se toarnă cu ajutorul unui polonic și se lasă la prăjit, pentru 3-5 minute, la foc mic spre mediu
  • clătitele se iau de pe foc atunci când s-au rumenit suficient și au căpătat o nuanță arămie
  • se pot umple cu ingrediente la alegere: fructe proaspete, miere, brânză de vaci, fie dulceață de prune, potrivit unica.md.
Urmăriți Impact.ro și pe