Cum va plăti Elon Musk pentru cumpărarea Twitter. Ciudățenia din anunțul tranzacției

Ioana Bucur 26.04.2022, 08:46
Cum va plăti Elon Musk pentru cumpărarea Twitter. Ciudățenia din anunțul tranzacției

Gândurile a milioane de utilizatori vor fi transferate în portofoliul celui mai bogat om din lume, după ce acesta va prelua controlul asupra uneia dintre cele mai importante platforme de social de media, folosită chiar și de instituții și șefi de stat. Miliardarul a încheiat luni un acord pentru o tranzacție uriașă, însă un detaliu din anunț a ridicat o serie de semne de întrebare. Cum va plăti Elon Musk pentru Twitter.

Afaceristul și compania au ajuns la un acord

Excentricul afacerist a reușit să adauge în portofoliul său și una dintre cele mai mari platforme de social media din întreaga lume. Luni, Elon Musk a semnat un acord prin care va cumpăra Twitter, un moment important pentru compania care se confruntă de ceva vreme cu mai multe probleme.

Dacă săptămâna trecută, un deznodământ favorabil miliardarului părea incert, discuțiile au avansat în timpul weekendului, după ce Musk i-a atras pe acţionarii Twitter cu detalii de finanţare a ofertei sale. Sub presiune, compania a început să negocieze pentru a vinde Twitter la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus Musk într-un comunicat.

În urma apariției în spațiul public a informațiilor legate de acord, cotația acțiunilor platformei de social media au crescut cu aproape șase procente.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”,a mai afirmat Musk.

Cum va plăti Elon Musk pentru cumpărarea Twitter. Ciudățenia din anunțul tranzacției
Elon Musk

Cum va cumpăra Elon Musk Twitter

Tranzacţia, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie al companiei, este de aşteptat să se încheie în 2022, sub rezerva aprobării acţionarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile şi îndeplinirii altor condiţii obişnuite pentru închiderea unei tranzacţii.

„Ciudățenia” din anunțul tranzacției este că Elon Musk ar urma să cumpere Twitter pe 44 de miliarde de dolari, plată în numerar. Totuși, este greu de crezut că, până la urmă, se va recurge la această metodă de plată.

Afaceristul și-a asigurat o finanțare de 25,5 miliarde dolari prin datorii şi finanţare în marjă şi oferă un angajament de capital propriu de aproximativ 21,0 miliarde de dolari.

Twitter intenţionează să publice rezultatele financiare ale primului trimestru al anului fiscal 2022 înainte de deschiderea pieţei pe 28 aprilie 2022. Având în vedere tranzacţia în aşteptare anunţată astăzi, Twitter nu va organiza o conferinţă telefonică corespunzătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...