Elon Musk vrea să cumpere Twitter. Câți bani a oferit cel mai bogat om din lume

Ana Anitoiu 14.04.2022, 15:32
Elon Musk vrea să cumpere Twitter. Câți bani a oferit cel mai bogat om din lume

Elon Musk vrea să cumpere Twitter, după ce a fost dat în judecată de mai mulți foști acționari ai rețelei sociale. Cel mai bogat om din lume, care a criticat compania și care s-a răzgândit în privința ocupării unui loc în consiliul de conducere al acesteia, a făcut o ofertă.

Motivul pentru care Elon Musk a fost dat în judecată

Elon Musk a cumpărat deja 9,2% din Twitter, pentru suma de 2,9 miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut pe 4 aprilie, acțiunile companiei crescând cu 26% în consecință. Musk postează des pe Twitter, unde are peste 81 de milioane de urmăritori.

Cel mai bogat om din lume a fost dat în judecată de un grup de foști acționari Twitter. Motivul este că Elon Musk ar fi așteptat prea mult să facă public faptul că a cumpărat 9,2% din companie. Grupul reclamant susține că el a putut să cumpere acțiuni la prețuri foarte mici, iar cei care și-au vândut acțiunile au primit prea puțini bani.

Plângerea împotriva lui Elon Musk a fost depusă de grupul de foști acționari Twitter la un tribunal federal din Manhattan. Ei l-au acuzat pe cel mai bogat om din lume că a dat declarații false ce au indus în eroare și că acestea au conținut și omisiuni.

Elon Musk vrea sa cumpere Twitter
Elon Musk a facut o aferta pentru Twitter

Câți bani a oferit Elon Musk pentru Twitter

După ce a devenit cel mai important acționar Twitter, Elon Musk ar fi trebuit ca din data de 9 aprilie să devină și membru al consiliului de administrație, cu un mandat ce s-ar fi încheiat în anul 2024. Însă, CEO-ul companiei, Parag Agrawal, a anunțat că Musk s-a răzgândit în această privință.

Dacă ar fi devenit membru al consiliului de administrație al Twitter, miliardarul Elon Musk n-ar mai fi putut critica compania, așa cum a făcut-o în mai multe mesaje pe care le-a publicat. În plus, el ar fi avut obligația să dețină cel mult 14,9% din acțiunile companiei. Acum, nu îi este impusă această limită.

În acest weekend, Elon Musk a publicat mesaje pe rețeaua socială Twitter în care a criticat compania. Într-unul dintre ele s-a întrebat dacă rețeaua va muri, iar în altul a criticat faptul că mai multe conturi ce au milioane de urmăritori postează prea rar. În plus, a menționat că sediul companiei din San Francisco ar trebui să fie transformat într-un „adăpost pentru oamenii străzii”, pentru că „oricum nu prea vin” angajați.

În tot acest context, Elon Musk a făcut o ofertă de 41,39 de miliarde de dolari pentru Twitter, după cum arată un document de reglementare ce a fost depus joi. Prețul oferit de miliardar este de 54,20 de dolari pe acțiune, adică cu 38% mai mult față de prețul de închidere al acțiunilor de la 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte de a se afla că el a cumpărat 9% din rețeaua socială.

Urmăriți Impact.ro și pe