Rețetă pâine de casă cu ceapă și cartofi. Un preparat tradițional, însă preferat de români

Elena Avramescu 18.12.2020, 10:27
Rețetă pâine de casă cu ceapă și cartofi. Un preparat tradițional, însă preferat de români

Rețetă pâine de casă cu ceapă și cartofi. Pâinea este un aliment care nu trebuie să lipsească de pe masă noastră. Se consideră că ar avea o vechime de 30.000 de ani, după cum afirmă cercetătorii, astfel că există diverse rețete și moduri de preparare. Însă noi vă proprunem una dintre cele mai simple, dar extrem de gustoase variante, și anume pâinea cu ceapă și cartofi.

Rețetă pâine de casă cu ceapă și cartofi

Te-ai plictisit de gustul artificial al pânii din comerț? Atunci pregătește delicioasa pită cu ceapă și cartofi. Ingredientele de care ai nevoie sunt puține și deloc costisitoare, iar rezultatul este demn de orice bol cu supă, farfurie cu tocăniță sau alte mâncăruri gătite cu care îți place să servești pâine. Nutriționiștii recomandă de un amar de vreme pâinea făcută în casă, din făină integrală, drojdie sau maia.

În prezent, „pâinea noastră cea de toate zilele“ a devenit un aliment primejdios pentru mulți dintre noi, în special pentru persoanele care au dezvoltat intoleranța la gluten și asta pentru că mulți producători de pâine adaugă prea mult gluten în aluat, pentru ca acesta să fie cât mai flexibil. Astfel vă propunem o rețetă simplă și gustoasă – pâine de casă cu ceapă și cartofi. Gustul pe care i-l dă ceapa este de mare efect, coaja este crocantă, fără a fi dură, iar miezul pufos și elastic.

INGREDIENTE:

  • 1 kg făină de grâu;
  • 4 cartofi;
  • 2 cepe,
  • 100 gr ulei;
  • 1 cub de drojdie;
  • 1 linguriță de sare;
  • apă călduță cca. 500 ml.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...