Cum se fierb ouăle corect. Cât timp e bine să le lași, de fapt

Ioana Bucur 09.02.2022, 18:26
Cum se fierb ouăle corect. Cât timp e bine să le lași, de fapt

Ce poate fi mai simplu decât să pregătești un ou fiert? Nu, nu e chiar așa ușor, în funcție de preferințe și dorințe. Învață cum se fierb ouăle corect și cât timp trebuie să le lași, de fapt, dacă vrei să obții ouă fierte moi, tari sau medii. Totul ține de ceas și de câteva sfaturi ușor de aplicat, ce nu ar trebui să lipsească din arsenalul nimănui, indiferent de experiența în bucătărie.

Sfaturi de aur pentru un mic dejun demn de cele mai pretențioase restaurante – Cum se fierb ouăle corect

Când apar pretențiile, apare și nesiguranța, iar o întrebare dă mari bătăi de cap nu doar celor neinițiați în tainele bucătăriei: Cât timp se fierb ouăle?

La prima vedere, nu pare nimic greu în a-l prepara, însă până și banalul ou are tainele sale. Moi, tari sau medii, rezultatul perfect este garantat doar în cazul celor care știu câteva trucuri simple. Dintre cele trei moduri de preparare, cel mai dificil este chiar primul, însă începutul este mereu același: punem apă la fiert într-o oală suficient de mare și o lăsăm pe foc înainte ca apa să ajungă la temperatura de fierbere.

Un ou fiert moale, făcut ca la carte, rămâne cu coaja întreagă, ce se va curăța cu ușurință, are albușul ușor gelatinos, iar gălbenușul moale.

Cum se fierb ouăle corect. Cât timp e bine să le lași, de fapt

Trucul folosit, de fiecare dată, de un celebru chef

Celebrul bucătar Adi Hădean a dezvăluit un truc de aur ce nu poate lipsi din arsenalul gospodinelor sau „bucătarilor de weekend”. Acesta a explicat cât se fierb ouăle, de fapt, și ce pași trebuie respectați pentru a obține rezultatul dorit.

Pe blogul său, Adi Hădean a prezentat o metodă „pe care eu consider că îmi dă constanță, cu fiecare încercare”. Se ia o oală în care se pune un deget de apă. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă la fiert. Imediat după ce apa începe să clocotească, se reduce flacăra la intensitate medie și se pun ouăle cu grijă, folosind un clește sau o lingură.

Se pune înapoi capacul și se fierb timp de șase minute, dacă vreți să obțineți un gălbenuș moale, sau opt minute, dacă îl preferați tare. După ce se scurg cele șase sau opt minute, se bagă imediat vasul sub un jet de apă rece, pentru un minut. „O să vedeți că se curăța foarte ușor, că albușul e complet fiert și că gălbenușul e moale”, a explicat bucătarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...