EXCLUSIV

Bucătarul Petrișor Tănase îţi aduce sarmalele la ușă. Cât costă o porție și care este rețeta secretă cu care îi vei da gata pe invitații la masă EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 14.12.2021, 20:55
Bucătarul Petrișor Tănase îţi aduce sarmalele la ușă. Cât costă o porție și care este rețeta secretă cu care îi vei da gata pe invitații la masă EXCLUSIV

Celebrul bucătar Petrișor Tănase sare în ajutorul celor nu au timp sau chef să stea în bucătărie, înainte de Sărbători. Astfel, el vă poate aduce la ușă, contra cost, tradiționalele sărmăluțe, care nu trebuie să lipsească din meniul de Crăciun. Dar, specialistul în gastronomie ne-a oferit, în exclusivitate pentru impact.ro, și rețeta sa secretă de sarmale, dezvăluindu-ne, în același timp, cantitățile ideale și modul de preparare: ”Nu ne rămâne decât să spunem: ”Poftă bună!”.

Petrișor Tănase vă aduce sarmalele la ușă: „Costă 5 lei bucata!”

Bucătarul Petrișor Tănase, gazda emisiunii culinare „Sănătatea în Bucate”, de la Digi 24, își rotunjește veniturile, de Sărbători, din livrarea mâncării la domiciliu. El ne-a anunțat că va găti pentru familiile care nu au timp sau care nu știu să prepare tradiționalele sarmale, una dintre rețetele care le dau mari bătăi de cap până și experților:

„Am până acum 10 comenzi, de câte 30 de sarmale, la 5 lei bucata. Prepar doar sarmale anul acesta, nu cozonac sau salată de beuf, livrăm la domiciliu”, ne-a declarat Petrișor Tănase, care a gătit, de-a lungul vremii, în emisiunile tv ale celebrilor prezentatori Teo Trandafir și Florin Călinescu.

Petrișor Tănase vă invită să gătiți sarmale după rețeta lui îmbunătățită. Iată de ce aveți nevoie

Petrișor Tănase ne-a oferit, în exclusivitate pentru impact.ro, rețeta sa de sarmale, cu care, dacă o veți urma, pas cu pas, vă veți da gata invitații strânși în jurul mesei, de Crăciun. Totul este calculat pentru 5 porții de sarmale:

„Aveți nevoie de două kilograme de varză murată, de 500 de grame de carne de porc, de 150 de grame de costiță, dacă vă place gustul cărnii afumate, de două cepe tăiate, călite în ulei, apoi trecute prin mașina de tocat. Carnea tocată se călește în ulei, apoi adăugăm cimbru, sare, piper, o linguriță de boia dulce, de bună calitate, 2 linguri de pastă de tomate și 2 linguri de ulei.

Amestecăm bine compoziția, pentru a se aromatiza totul, și adăugăm și 150 de grame de orez. Se lasă o jumătate de oră să stea. Dacă cumva carnea este prea tare, punem puțină apă, ca să devină mai lejeră, astfel și orezul se va hidrata.”

Bucătarul Petrișor Tănase îţi aduce sarmalele la ușă

Unul dintre secretele culinare ale lui Petrișor Tănase: „Printre sarmale strecurăm fâșii de costiță”

Apoi urmează procesul de fierbere. Și aici, vestitul specialist în gastronomie vă invită să fiți atenți la toate sfaturile, pentru ca sarmalele să fie gustoase și fierte:

„Într-un tuci sau într-o oală punem varză tocată, cât să acoperim tot fundul vasului, apoi așezăm sarmalele, iar printre ele strecurăm fâșii de costiță și fire de cimbru. Ultimul rând de sarmale îl acoperim cu un centimetru de varză tocată. Punem oala la fiert, la foc mic, iar după două ore, dacă varza și orezul sunt gata, le gustăm, dizolvăm 2 linguri de bulion în apă și turnăm peste. Apoi, punem vasul la cuptor, la o temperatură de 180 de grade, preț de o oră. Nu ne rămâne decât să spunem „Poftă bună!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...