Cum se desfășoară în acest an târgul de carte Gaudeamus și ce surprize au editurile

Daria Petrescu 17.11.2020, 17:00
Cum se desfășoară în acest an târgul de carte Gaudeamus și ce surprize au editurile

Târgul de carte Gaudeamus a ajuns la cea de-a 27-a ediție, iar acum acesta se desfășoară în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel că, mai multe titluri vor fi lansate în perioada 16-22 noiembrie. Iată cum se desfășoară în acest an târgul de carte Gaudeamus și ce surprize au editurile, pentru cel mai important eveniment al anului.

Cum se desfășoară în acest an târgul de carte Gaudeamus

Anul a acesta are loc cea de-a 27 ediția a târgului de carte Gaudeamus. Dacă în anii trecuți, evenimentul era organizat la Romexpo și aduna mii de oameni, dornici să afle noutățile, anul acesta evenimentul se organizează în mediul online. Anunțul a fost făcut de organizatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

-„Wuhan. Jurnal dintr-un oraş în carantină” este prima carte care se lansează în cadrul Târgului Gaudeamus.  Cartea este scrisă de Fang Fang şi reprezintă o mărturie tulburătoare din timpul epidemiei de COVID-19.

Mii de oameni erau prezenți la Târgul de Carte Gaudeamus ( mediafax-foto-andreea-alexandru)

-„Ghid de supravieţuire în pandemie. 500 de sfaturi de la adolescenţi pentru adolescenţi şi părinţi” este a doua care care se lansează. Așa cum era de așteptat, aceasta are legătură cu situația în care ne aflăm din cauza pandemiei de coronavirus. Este scrisă de Mihai Copăceanu care a realizat un studiu ce a inclus peste 1.200 de tineri, descriind modul în care pandemia le-a afectat viaţa.

-„Gândacul” de Ian McEwan este o satiră în care un bărbat ajunge peste noapte premierul Marii Britanii în epoca post-Brexit. „Mánasteinn. Băiatul care n-a existat niciodată”.

Cartea prezintă povestea unui adolescent din Islanda după Primul Război Mondial, devastată de gripa spaniolă.

– „Oglinda dorinţelor” este ultimul titlu semnat de Jonathan Coe. şi prezintă o poveste despre trecerea de la lumea visurilor, refugiul copilăriei, la visurile lumii.

Scriitorul Norman Manea, președintele de onoare al ediției

Peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească și străină, muzică și jocuri educative, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro. Acestea se găsesc  în secțiunea Catalog.  Scriitorul Norman Manea a acceptat invitația de a fi președintele de onoare al ecestei ediții.

Cum se desfășoară Târgul de carte Gaudeamus

Standurile virtuale ale participanților, semnalate ca atare în paginile lor, vor putea fi accesate prin butonul afferent.

Acestea vor fi găzduite într-una dintre următoarele formule:

-prin Elefant.ro – partenerul Radio România al acestei ediții a târgului – în secțiunea din magazinul online dedicată, care permite achiziția de carte într-un coș unic, de la toate standurile reunite aici.

-prin website-urile participanților (sau ale partenerilor lor), cu mențiunea că mulți dintre aceștia vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discounturi, transport gratuit).

200 de evenimente organizate de Radio România

Radio România a pregătit publicului 200 de evenimente, în secțiunea dedicată programului. Elevii din întreaga țară au ocazia să spună cum și-ar dori să fie școala în care să se simtă în siguranță. Pot face asta printr-un proiect special. Este vorba despre concursul „Vreau o Școală Ideală”.

Toate aceste mărturii se vor reuni într-un reportaj și informația va fi adusă în atenția publicului.

Se va afla astfel, condițiile în care multe școli din România sunt nevoite să își îndeplinească menirea, în plină criză medicală și socială. Beneficiarii acestor premii vor fi școlile înscrise în concurs pe această cale.

Urmăriți Impact.ro și pe