Suedia a cedat! A impus pentru prima oară restricții, de la debutul pandemiei cu noul Coronavirus. Ce se va întâmpla începând cu 20 noiembrie

Stan Filon 11.11.2020, 20:33
Suedia a cedat! A impus pentru prima oară restricții, de la debutul pandemiei cu noul Coronavirus. Ce se va întâmpla începând cu 20 noiembrie

Suedia schimbă regulile, în plină pandemie de coronavirus și dictează pentru pruma dată restricții menite să stopeze creșterea alarmantă a noilor cazuri de coronavirus. Chiar dacă până acum regulile veneau ca niște recomandări pentru populație, creșterea cazurilor a făcut ca regimul să impună reguli stricte.

Suedia impune pentru prima dată restricții în plină pandemie de coronavirus

Astfel, începând cu data de 20 noiembrie, toate localurile care vând băuturi alcoolice se vor închide la ora 22.30.
Restricția marchează o nouă abordare a țării în lupta cu coronavirusul, care până acum se baza în principal pe recomandări și măsuri voluntare din partea autorităților, pentru a opri transmisia comunitară.

Noua măsură se aplică în toată țara începând cu 20 noiembrie și înseamnă că toate companiile cu licență de servire a alcoolului trebuie să se închidă până la 22:30. “Ne confruntăm cu o situație care ar putea deveni neagră ca noaptea și riscăm să ajungem în situația în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Suedia impune pentru prima data restrictii pentru stoparea noului virus
Suedia impune pentru prima data restrictii pentru stoparea noului virus

Premierul spune că situația ar putea deveni neagră ca noaptea

Autoritățile din mai multe regiuni ale Suediei au emis recomandări care, printre altele, îi îndeamnă pe cetățeni să evite contactul fizic cu persoanele cu care nu împărtășesc locuința.

Premierul Suediei a afirmat că se gândește la măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă numărul persoanelor infectate nu scade.

În Suedia, numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile. În ultima săptămână, numărul cazurilor zilnice de coronavirus a atins un record, aproape 4.000 de cazuri, iar numărul pacienților internați în spitale pune presiune pe sistemul sanitar suedez.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...