Când se vor vedea efectele măsurilor luate pentru combaterea pandemiei. Anunțul lui Klaus Iohannis

Stan Filon 13.11.2020, 13:42
Când se vor vedea efectele măsurilor luate pentru combaterea pandemiei. Anunțul lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este îngrijorat de numărul mare al pacienților cu coronavirus care sunt internați la secția de Terapie Intensivă. Șeful statului spune că numărul de noi îmbolnăviri s-a plafonat în jurul a 10.000 de cazuri zilnice și mai spune că măsurile de restricții au deja efect. În plus, Iohannis are vești economice bune.

Klaus Iohannis, îngrijorat de numărul mare de pacienți din secțiile ATI

”Începând de luni, din această săptămână, e în vigoare un nou set de măsuri. La mijlocul lui octombrie Guvernul prelungise starea de alertă. Avem un impact al acelui set de măsuri, acelea din octombrie. De două săptămâni şi ceva avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Măsurile luate au deja efect. Trebuie să avem răbdare şi să respectăm măsurile noi. Trebuie să spunem că plafonarea la 10.000 e mult prea sus. Avem un număr mult prea mare de cazuri grave la Terapie intensivă şi un număr prea mare de decese”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a cerut din nou românilor să nu mai încalce măsurile de siguranţa sanitară. ”Vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. Va trebui să aşteptăm două-trei săptămâni ca măsurile noului set să-şi facă resimţite efectele. Vă solicit tuturor respectaţi noul set de măsuri. E nevoie de ele pentru sănătatea noastră, a tuturor”.

Presedintele Klaus Iohannis este ingrijorat de numarul mare de pacienti de pe sectiile ATI
Presedintele Klaus Iohannis este ingrijorat de numarul mare de pacienti de pe sectiile ATI

Iohannis spune că restricțiile încep să dea roade

Potrivit liderului de la Palatul Cotroceni economia României ar fi în revenire. ”Referitor la situaţia economică. Avem date noi despre trimestrul trei, chiar dacă suntem într-o criză economică şi economia a performat mai puţin bine, avem o veste bună: economia îşi revine”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în trecut că imediat cum economia țării va începe să-și revină, pensiile  vor fi mărite, la fel și alocațiile copiilor. Președintele a spus în luna septembrie că o majorare a pensiilor cu mai mult de 14% nu a fost atunci posibilă.

Șeful statului spune că economia începe să-și revină

”Este de dorit să crească pensiile, să crească salarile peofesorilor sau să primeasca un bonus. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, dar și Guvernul.

Primul pas a fost deja făcut. Pensiile au crescut cu 14%, alocațiile copiilor au crescut deja cu 20%. Chiar dacă ne dorim mai mult trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm. Suntem în plină pandemie, criză economică, iar bugetul de stat e sub presiuni uriașe”, a spus Klaus Iohannis.

”Economia își va reveni și va permite un parcurs normal care înseamnă creșteri de alocații și pensii de investiții. Noi ne pregătim de ani de creștere, nu de reducere. Pentru ca această creștere să fie semnificativă, pentru asta m-am bătut și eu la nivel european”, mai declara președintele.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...