Victor Ponta cere insistent redeschiderea școlilor: ”Închiderea școlilor este o măsură care arată incompetență, neseriozitate și lipsa de viziune”

Stan Filon 06.11.2020, 18:11
Victor Ponta cere insistent redeschiderea școlilor: ”Închiderea școlilor este o măsură care arată incompetență, neseriozitate și lipsa de viziune”

Președintele PRO România, Victor Ponta, critică dur noile restricții impuse de Guvern! Fostul premier spune că școlile trebuie redeschise imediat și spune că aceasta este una dintre măsurile PRO România pentru scoaterea României din criză!

Victor Ponta cere redeschiderea școlilor

De luni, toate școlile din țară vor fi închise, iar cursurile se vor muta în mediul online. Măsura îl nemulțumește profund pe Victor Ponta, care a scris un text virulent pe Facebook, prin care spune că măsura este una ”total greșită”!.

”Închiderea școlilor este o măsură total greșită, care afectează copiii și părinții, împotriva recomandărilor și practicii internaționale – doar o măsură care arată incompetență, neseriozitate și lipsa de viziune! În PROMISIUNEA NOASTRĂ a scoate țara din criza redeschiderea școlilor este una dintre cele 5 masuri pe care le aplicăm DIN PRIMA ZI ! Suntem PRO ROMÂNIA – și ne ținem de PROMISIUNEA scoaterii României din Criză!”. Așa sună mesajul postat de Victor Ponta pe o rețea socială, care seamănă mai degrabă a reclamă la un film de acțiune.

Victor Ponta vrea redeschiderea scolilor
Victor Ponta vrea redeschiderea scolilor

”O măsură care arată incompetență, neseriozitate și lipsa de viziune”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, joi, o hotărâre de Guvern care prevede ca toate școlile să își desfășoare cursurile online începând de luni, 9 noiembrie.

„Având în vedere evoluția epidemiologică pe teritoriul României până la data de 05.11.2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, organizarea unor evenimente private, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, (…) Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

– Art. 3 În vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2, se propune ca, în toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line”.

În plus, Guvernul a stabilit că, de luni, masca de protecție este obligatorie pe tot teritoriul României, piețele acoperite se închid, magazinele se închid și ele la ora 21:00, iar circulația pe timpul nopții va fi restricționată! În plus, reapare declarația pe proprie răspundere pentru cei care ies din case după ora 23:00. Dacă motivul nu este unul bine întemeiat, atunci se vor aplica amenzi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...