Cum să-ți hidratezi corespunzător pielea pe timpul iernii. Trebuie să respecți pașii de mai jos

Ana Anitoiu / 03.11.2020, 10:27
Cum să-ți hidratezi corespunzător pielea pe timpul iernii. Trebuie să respecți pașii de mai jos

Pielea trebuie să fie hidratată corespunzător, în timpul iernii, când poate avea mult de suferit. În lipsa unei îngrijiri corecte, pot apărea probleme precum acneea sau se pot accentua ridurile și alte imperfecțiuni.

Cum se face hidratarea corespunzătoare a pielii, iarna

Iarna, pielea tinde să secrete mai puțin sebum. Din cauza temperaturilor scăzute, vântului și ninsorilor, dar și a umidității scăzute din casă, pielea poate deveni mai uscată decât de obicei.

Cele mai afectate persoane sunt acelea care au deja pielea sensibilă ori cu probleme ca rozacee, eczeme sau dermatită atopică. Când pielea devine prea uscată, aceasta se poate sparge şi poate sângera, ceea ce poate duce și la infecţii.

Indiferent dacă există probleme sau nu, hidratarea este extrem de importantă, mai ales iarna, pentru toate tipurile de ten.

Prima regulă pentru a avea o piele sănătoasă este curățarea ei cu produse speciale ori de demachiere, de cel puțin două ori pe zi, sau la fiecare sosire acasă.

Cel de-al doilea pas pentru îngrijirea pielii, imediat după curățarea ei, este aplicarea unei creme hidratante. Iarna, se recomandă alegerea unei creme mai grase, cu  o cantitate mai scăzută de apă în componenţă.

Cum sa-ti hidratezi pielea corect, in timpul iernii
Cum sa-ti hidratezi pielea corect, in timpul iernii

De asemenea, este recomandată folosirea unui produs mai nutritiv, înainte de culcare. De exemplu, o cremă îmbogățită cu angenți antioxidanți, cum ar fi una cu coenzima Q 10.

Totodată, după vârsta de 25 sau 30 de ani, trebuie să fie acordată o mai mare atenție zonei ochilor. Scopul este împiedicarea accentuării ridurilor de expresie. Sunt recomandate creme speciale cu textură fină, ce să nu conțină ingrediente iritante.

Nu în ultimul rând, trebuie să fie folosite creme ce conțin factori de rotecție solară. Pielea trebuie să fie protejată în continuare de razele UVA și UVB, pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Măști naturale pentru ten, ce pot fi pregătite acasă

În timpul liber, nu strică, mai ales iarna, ca pielea să fie răsfățată cu o mască naturală, pregătită acasă. Se pot folosi ingrediente ieftine, ce garantează hidratarea

De exemplu, se pot amesteca o linguriță cu miere, un gălbenuș de ou și o linguriță de ulei de măsline, migdale sau jojoba. Masca obținută se aplică pe toată fața, stând în poziție culcat, pentru că aceasta poate aluneca. Astfel, pielea va fi hidratată și îi vor fi redate vitalitatea și strălucirea.

O altă variantă este aplicarea pe față a unui ulei hrănitor, ca cel de jojoba, migdale sau măsline, într-un strat subțire. Uleiurile se pot înlocui cu mierea de tei sau de salcâm.

Apoi, deasupra, se aplică comprese de tifon calde, dar nu fierbinți. Acestea pot fi îmbibate fie în apă plată, termală, minerală sau în ceai de mușețel, verde ori de gălbenele.

Se lasă să acționeze până când se răcește tifonul. Apoi, cu mișcări ușoare, se face un automasaj și o tamponare ușoară a pielii, pentru a stimula circulația. După aceea, se curăță pielea cu un demachiant. Dacă tenul este de tip uscat, se aplică și o cremă hidratantă obișnuită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI