Mierea de albine și beneficiile sale în timpul iernii. Este cel mai bun remediu natural contra răcelii

Stan Filon 25.10.2020, 15:05
Mierea de albine și beneficiile sale în timpul iernii. Este cel mai bun remediu natural contra răcelii

Anotimpul rece bate la ușă și vine cu temperaturi scăzute, care ne pot îmbolnăvi oricând. Un remediu pentru răceală este mierea de albine. Aceasta este folosită încă din vremuri vechi ca și remediu natural împotriva răcelii, dar și a infecțiilor de tot felul. Mierea întreține flora bacteriană și previne ulcerul gastric, dar ajută mult și imunitatea.

Mierea de albine face minuni pentru organism, mai ales iarna

Mierea de albine are capacitatea de a îmbunătăți eficiența sistemul imunitar și crește capacitatea organismului de a face față bacteriilor și virusurilor specifice perioadei reci. Mai mult, mierea are efect antibacterian atât intern, cât și extern, ajutând organismul să scape de virușii nepoftiți.

Aurul galben pe care ni l-au lăsat albinele este excelent în tratarea herpes-ului, a eczemelor și a articulațiilor dureroase. Conținutul special de vitamine, minerale, aminoacizi și bioflavonoide te feresc de toate neplacerile iernii, potrivit gazetadeagricultura. Mierea de albine nu se strică! Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul că este miere crudă și atesta calitatea superioară, nicidecum nu este stricată!

Mierea de albine tine raceala departe de noi
Mierea de albine tine raceala departe de noi

Mierea de albine combinată cu ridichea neagră, sănătate garantată

Specialiștii spun că în perioada iernii imunitatea poate scădea și de aceea este recomandat să luați o linguriță de miere de albine dimineața și seara pentru a vă energiza organismul.

Mierea este foarte bună pentru sănătate, dar în combinație cu ridichea neagră face chiar minuni. Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este folosit din vremuri vechi ca și remediu natural împotriva tusei și afecțiunilor gâtului, dar ridichea neagră are și alte beneficii asupra organismului.

Aceasta este o sursă naturală de vitamina C și magneziu care au un important rol în întărirea sistemului imunitar. Ridichea neagră mai este și o sursă bogată de fibre, ce au un rol important în reglarea nivelului colesterolului. Acestea ajută la absorbţia excesului de colesterol din vasele sanguine și ameliorează astfel riscurile de accident vascular cerebral, ateroscleroză şi diverse probleme cardiace.

Ridichea neagră ne menține și ficatul sănătos, prin conținutul de minerale, dar și de glutațion (GSH), un antioxidant cu rol în susţinerea activitatății enzimatice a ficatului, prevenind astfel prezenţa toxinelor. Aceasta are un rol important în îmbunătățirea sistemului digestiv, combate constipația, stările de greață, dar și diareea.

Pentru durerea în gât, se ia o ridiche neagră și se scobește puțin. În acea deschizătură se pune o lingură de miere și se lasă peste noapte. A doua zi, se ia o linguriță de sirop din ridiche și se bea. Durerea de gât va trece ca prin minune.