Cine nu trebuie să mănânce miere de albine. Iată ce se poate întâmpla dacă o consumăm în exces

Daria Petrescu / 11.08.2020, 19:42
Cine nu trebuie să mănânce miere de albine. Iată ce se poate întâmpla dacă o consumăm în exces

Se spune că mierea este un aliment mai sănătos decât zahărul din comerț. Însă, fiecare dintre acestea două au afantajele și dezavantajele sale, despre care vom vorbi mai jos. Nutriționiștii sunt de părere că unele forme de zahăr sunt mai dăunătoare decât altele. În schimb, mierea de albine sau siropul de arțar sunt mai naturale, deși te duce la aceeași dependență de dulce. Iată cine nu trebuie să mănânce miere de albine și ce se poate întâmpla dacă o consumă în exces.

Când îngrașă mierea

Mierea este bogată în zaharuri și conține 325 kcal la 100 g
Mierea este bogată în zaharuri și conține 325 kcal la 100 g

Mulți oameni cred că dacă aleg să consume miere, nu se îngrașe. Ei bine, realitatea este alta. Pentru că, dacă mierea este consumată în exces, aceasta dăunează organismului. În cazul în care vă încadrați în kilogramele potrivite înălțimii dumneavostră și nu aveți dendința de îngrășare, 3 sau 4 lingurițe pe zi nu ar trebui să fie o problemă.

325 de kcal la 100 de grame

Mierea este bogată în zaharuri și conține 325 kcal la 100 g. Astfel că, ea îngrașă dacă este consumată în cantități mari. Dacă obișnuiți să consumați 8-10 linguri pe zi, acest lucru duce la creșterea ponderală, creșterea valorilorinsulinei.

De asemenea, afectează smalțul dinților și apariția refluxului gastro-intestinal din cauza aciditatii. Pe lângă toate astea, apare și disconfortul abdominal, cu diaree, crampe și balonare.

În cazul în care aveți un sistem imunitar deficitar sau sunteți alergici la polenul plantelor, veți face cu siguranță alergie la miere, chiar dacă nu vorbim despre un consum mare. De asemenea, la cel mai mic contact cu pielea, ați putea face alergie.

Copiii cu vârste sub 1 an au interzis să consume miere. Și asta, din cauza prezenței în miere a sporilor care provoaca botulismul, aceștia fiind luati de pe florile plantelor polenizate de albine. Chiar daca mierea ar fi pasteurizata, acesti spori pot ramane prezenti

De ce e bună mierea

-În urma cercetărilor științifice, s-a constatat că mierea are numeroase beneficii. Cea Manuka, provenită din din florile unor arbori din Noua Zeelanda este un remediu foarte bun pentreu tratarea ulcerelor stomacale, potrivit Ziare.com.

De asemenea, mierea ajută la calmarea durerilor de gât, a tusei și infecțiilor cutanate. Ajută picioarele varicoase. Mierea are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii, antifungice. Trebuie precizat însă, că toate aceste proprietăți se aplică în cazul mierii natural și a celei făcute în comerț.

Este indicat, să consumați mierea în prima parte a zilei, ca și în cazul altor produse care conțin zaharuri. Mierea dă energie, dacă este consumată în prima parte a zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI