Masca cu bicarbonat de sodiu, ideală pentru pielea uscată. Îți schimbă radical tenul. Cum e bine să o folosești

Elena Avramescu 12.09.2020, 10:14
Masca cu bicarbonat de sodiu, ideală pentru pielea uscată. Îți schimbă radical tenul. Cum e bine să o folosești

Măștile cu bicarbonat de sodiu sunt cel mai bun tratament pentru problemele pielii, astfel că în timp record și cu puțini bani puteți să aveți o pielea sănătoasă și frumoasă. Odată cu sezonul cald, la multe perosoane a apărut și problema tenului uscat, de la expunerea solară, astfel că și-a pierdut din fermitate.

Masca cu bicarbonat de sodiu, ideală pentru pielea uscată

Însă nu trebuie să disperați sau să dați o avere pe o mulțime de produse scumpe care promit să facă minuni, dar majoritatea doar dezamăgesc. Noi vă propunem o varianta naturală, făcută în casă, cu foarte puține îngrediente care vor reda elasticitatea și strălucirea naturală a pielii.

Este vorba despre masca de față cu bicarbonat de sodiu și avocado. Astfel, dacă simți că ai tenul extrem de uscat și crezi că este necesară o exfoliere ușoară, cu siguranță masca cu bicarbonat de sodiu și avocado este varianta ideală pentru tine, asta deoarece avocado este un fruct cu proprietăți hidratante și hrănitoare, extrem de eficient în refacerea barierei lipidice a pielii. Bonus: pentru un efect nutritiv mult mai puternic, se poate adăuga banană și gălbenuș de ou.

Masca cu bicarbonat de sodiu, ideala pentru pielea uscata
Masca cu bicarbonat de sodiu este remediul perfect pentru pielea uscată

Cum e bine să o folosești. Îți schimbă radical tenul

Începe prin a amesteca toate ingredientele în egală măsură cu bicarbonatul de sodiu până când se obține o pastă cu textură mai nisipoasă. După aceea întinde bine compoziția pe tot tenul pentru câteva minute iar la final clătește cu apa caldă. Este ok să repeți procedeul odată la șapte zile.

Sfat: daca obții o cantitate mult prea mare de compoziție, o poți aplica și pe gât și chiar decolteu. Asta deoarece baia în bicarbonat de sodiu reface pH-ul pielii și îi îmbunătătește textura.

Masca cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de petele de la soare

Fiindcă sunt persoane care au rămas cu pete cauzate de razele solare, vă propunem o masca extrem de eficientă și super ieftină, care o să vă readucă pielea la normal, fiind vorba despre masca de față cu bicarbonat de sodiu și lămâie, care are rol de gomaj și este extem de bună în curățarea și îngrijirea oricărui tip de ten, dar în special a celui gras sau acneic.

Începi prin a amesteca 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie până reușești să ai o pastă. Atenție! Daca ai pielea sensibilă, trebuie să diluezi sucul de lămâie cu apa și să adaugi o linguriță de ulei de masline. Trebuie să stai apoi cu masca pe față preț de câteva minute și s-o îndepărtezi cu apă ușor călduță. După aceea, clătești bine fața cu apă rece și aplici o cremă hidratantă.