Cum să scapi de mirosul neplăcut din gură. Remediul la care nu aștepta nimeni

Corina Oprea 22.06.2023, 08:03
Cum să scapi de mirosul neplăcut din gură. Remediul la care nu aștepta nimeni

Mirosul neplăcut al gurii este una dintre cele mai comune probleme. Cauzele sunt multe, precum igiena precară sau alte afecțiuni dentare, dar se pare că mai există și una la care nu ne-am fi gândit. Un medic celebru a făcut un avertisment important, de care ar trebui să țină cont toată lumea. Doar așa putem scăpa de respirația grea!

Cum scăpăm de respirația urât mirositoare

Este foarte neplăcut să avem o respirație urât mirositoare, dar sunt situații în care chiar nu reușim să scăpăm de această problemă prea ușor. Mulți dintre noi au tendința de a merge la dentist când simt că lucrurile o iau razna, dar au surpriza să vadă că situația nu se remediază și poate chiar devine mai gravă.

Explicația este una clară: nu dinții sunt problema! dr. Ada S. Cooper, purtătorul de cuvânt al American Dental Association a lămurit de ce medicul stomatolog, spălarea dinților sau guma de mestecat nu ne scapă de problemă. Mai exact, cauza ar putea fi deshidratarea. Odată ce ne concentrăm pe consumul optim de apă, gura nu va mai fi uscată și dinții vor fi curățați de depunerile care îi afectează.

„Să nu ne imaginăm că dacă ne spălăm zilnic de câte patru ori nu vom avea probleme cu mirosul gurii. Când gura devine mai uscată, glandele salivare elimină mai puțină salivă. Iar când cantitatea de salivă este mică, alimentele și bacteriile tind să rămână în gură pentru o perioadă mai mare de timp”, a declarat aceasta pentru Business Insider.

Trucuri pentru o respirație plăcută

Igiena orală regulată este esențială pentru a preveni mirosul neplăcut din gură. Asigurați-vă că vă periați dinții de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute. Utilizați o pastă de dinți care conține fluor și o periuță de dinți cu peri moi. Nu uitați să curățați și limba, deoarece aceasta poate fi o sursă majoră de bacterii care provoacă mirosul neplăcut.

O altă modalitate de a preveni mirosul neplăcut din gură este utilizarea atei dentare în mod regulat. Ața dentară ajută la îndepărtarea resturilor alimentare și a bacteriilor dintre dinți, locuri în care periuța de dinți nu poate ajunge eficient

O alimentație necorespunzătoare poate contribui la mirosul neplăcut din gură. Anumite alimente precum ceapa, usturoiul, peștele sau produsele lactate pot elibera substanțe care persistă în cavitatea bucală și provoacă mirosul neplăcut.

Pe lângă aceste aspecte, există și câteva obiceiuri nesănătoase care duc la un miros neplăcut în gură: fumatul, fumatul, consumul de alimente condimentate puternic, mai ales cele de tip faast-food.

Urmăriți Impact.ro și pe