Cum să faci un an de pușcărie pentru 17 lei. Cazul unui bărbat din județul Neamț

Ioana Bucur 24.02.2021, 23:44
Cum să faci un an de pușcărie pentru 17 lei. Cazul unui bărbat din județul Neamț

Un an de pușcărie pentru 17 lei. Este realitatea cruntă cu care se confruntă un bărbat în vârstă din județul Neamț. Omul a fost luat pe sus de oamenii legii și dus la Penitenciarul Bacău pentru a-și ispăși pedeapsa. Cum s-a ajuns până aici.

Cum să faci un an de pușcărie pentru 17 lei

Un bărbat în vârstă de 62 de ani va face aproape un an de pușcărie pentru 17 lei. Condamnat la 270 de zile de închisoare, a fost ridicat, marți, cu mandat, de către poliţiştii din Roman și dus la Penitenciarul Bacău, unde își va executa pedeapsa. Totul a început în martie 2018, în momentul în care a fost prins la ieșirea dintr-un centru comercial cu un pachet de cafea în valoare de 16.99 lei pe care nu îl plătise la casa de marcat.

„În fapt, la data de 31 martie 2018, în timp ce se afla în interiorul unei societăți comerciale de pe raza municipiului Roman, bărbatul a sustras de pe rafturi un pachet de cafea, în valoare de 16,99 lei, după care a trecut de casele de marcat fără să îl achite. Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Marți, 23 februarie 2021, agenții din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Roman au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru o perioadă de 270 de zile, emis pe numele unui bărbat din Roman, în vârstă de 62 de ani. Condamnarea la aproape un an de închisoare a fost decisă de Judecătoria Roman, pentru comiterea infracțiunii de furt.

Cum să faci un an de pușcărie pentru 17 lei
270 de zile de închisoare pentru o „pagubă” de 17 lei. Inquam Photos / George Călin

„La data de 23 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat de 62 de ani, din Roman. Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 270 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt”, au mai transmis reprezentanții IPJ Neamț.

Un bărbat din Vaslui va face închisoare din cauza unui mesaj pe Whatsapp

Un alt caz șocant îl are ca protagonist pe un bărbat din Vaslui, care va face închisoare din pricina unui mesaj trimis pe Whatsapp. Gheorghe Iacob, un român în vârstă de 45 de ani a petrecut câțiva ani din viață în Spania, alături de partenera sa de viață. După o vreme, neînțelegerile au dus la separarea celor doi. Se pare că moldoveanul a fost cercetat pentru violenţă în familie. Mai mult de atât, Gheorghe Iacob avea un ordin de protecţie emis pe numele său, încă din luna iunie 2020 care îi interzicea, printre altele, să ia legătura cu soția sa, indiferent de mijloc. Doar că moldoveanul nu s-a putut abține și i-a trimis fostei sale partenere un mesaj prin aplicația Whatsapp, încălcând, astfel, ordinul de protecție. Potrivit legii ibericilor, această faptă este sancţionată cu un an de închisoare în Spania.

„La datele de 17.06.2020 şi 18.06.2020, numitul Iacob Gheorghe a încălcat interdicţia de comunicare ce i-a fost impusă, respectiv a contactat victima pe WhatsApp (i-a transmis mesaje)”, este specificat în mandatul de arestare, potrivit ziaruldeiasi.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...