Brașov: Cristian Cioacă, aproape de a fi eliberat din închisoare?

Elena Avramescu 16.02.2021, 10:13
Brașov: Cristian Cioacă, aproape de a fi eliberat din închisoare?

Cristian Cioacă, aproape de a fi eliberat din închisoare? Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de presupusa ucidere a soției sale, al cărei cadavru nu a fost găsit nici până în ziua de azi. Acum, este posibil ca fostul polițist, Cristian Cioacă, să poată fi eliberat din închisoare în acest an.

Cristian Cioacă, aproape de a fi eliberat din închisoare?

În plus, Cristian Cioacă a fost găsit vinovat de lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. Se pare că fostul polițist ar putea executa doar 11 ani şi 9 luni de închisoare, iar asta pentru că a lucrat în penitenciar şi a participat la diverse activităţi. Avocata familiei Ghinescu a declarat că instanţa ar trebui să se gândeacă mult mai serios la pedepsa acestuia, ținând cont de faptele grave pentru care a fost închis.

Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a participat la diferite activităţi. Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată.

Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere. În opinia mea, instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit. Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte, a spus Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu, potrivit antena3.ro.

Cristian Cioaca, aproape de a fi eliberat din inchisoare
Cristian Cioaca, aproape de a fi eliberat din inchisoare

Elodia Ghinescu a dispărut la data de 29 august 2007, iar anchetatorii susţin că a fost văzută ultima dată când a plecat de la birou spre casă, unde o aşteptau copilul şi bona. La patru ani după dispariţie, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a cerut Judecătoriei Braşov să se declarare decesul Elodiei, ceea ce s-a şi întâmplat, la data de 8 noiembrie 2011.

După trei ani, pe 19 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Înițial, la Tribunalul Argeş, fostul polițist primise 22 de ani de detenție, fiind găsit vinovat de omor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...