Cum să cureți tacâmurile ca să le ai mereu curate și strălucitoare. Trucul pe care nu mulți îl știu

Stan Filon 26.07.2023, 15:39
Cum să cureți tacâmurile ca să le ai mereu curate și strălucitoare. Trucul pe care nu mulți îl știu

Gospodinele trebuie să știe cum să curețe tacâmurile ca să le aibă mereu curate și strălucitoare! Astfel, vor face o impresie bună de fiecare dată când vor avea prieteni invitați la masă. Vezi în rândurile de mai jos cele mai eficiente trucuri.

Cum să cureți tacâmurile ca să le ai mereu curate și strălucitoare

Așadar, gospodinele trebuie să știe toate trucurile posibile pentru ca tacâmurile lor să fie mereu curate și strălucitoare. Astfel, invitații la masa de duminică vor rămâne impresionați. Dar cum să ai tacâmurile impecabile? Ei bine, vă dezvăluim mai multe trucuri în acest sens. Citește și Trucurile pe care le faci cu coaja de lămâie în bucătărie. Secretele celebrului chef Joseph Haddad

Curățarea tacâmurilor este importantă deoarece acestea intră în contact direct cu alimentele pe care le consumați, dar și cu cavitatea bucală. Cele care au un aspect mat nu numai că arată rău, dar pot ascunde și mici particule de murdărie care vă pot pune în pericol sănătatea.

Cum sa cureti tacamurile ca sa le ai mereu curate si stralucitoare. Trucul pe care nu multi il stiu
Cum sa cureti tacamurile ca sa le ai mereu curate si stralucitoare. Trucul pe care nu multi il stiu

Petele dispar ca prin minune

Prevenția este de preferat, așa că trebuie să dedicați puțin timp în plus pentru spălarea tacâmurilor și veți vedea rezultatele pe termen lung. Evitați ca tacâmurile să se păteze urmând cu strictețe următorii pași:

  • Spălați în mod regulat tacâmurile cu apă caldă și detergent. Trebuie să faceți asta imediat după ce ați terminat masa, deoarece dacă le lăsăm mai mult timp în chiuvetă, alături de resturi de mâncare, sarea din alimente vor deteriora în cele din urmă materialul din care acestea sunt confecționate.
  • Imediat după spălare, folosiți o cârpă moale care nu lasă scame pentru a usca fiecare tacâm. Dacă le lăsați să se usuce singure, detergentul și apa vor lăsa probabil urme pe metal.

Cu siguranță ați încercat de multe ori să folosiți produse din comerț pentru a recăpăta strălucirea tacâmurilor din oțel inoxidabil. Totul depinde de tipul de material din care sunt făcute tacâmurile. Citește și Cum să speli vasele fără detergent. Trucul ingenios și eficient pe care nu o să-l regreți

Oțelul inoxidabil tinde să fie materialul ales pentru majoritatea tacâmurilor din ziua de azi. Iar pentru ca tacâmurile sunt zilnic folosite în fiecare bucătărie, metalul trebuie întreținut pentru a nu se deteriora în timp. Pentru a reda strălucirea tacâmurilor puteți urma câteva metode clasice, dar care dau imediat rezultate și fac diferența.

Oțetul, util pentru curățarea tacâmurilor

Cel mai des întâlnit produs folosit în curățarea tacâmurilor de oțel este oțetul. Acesta este adesea folosit pentru a face ca tacâmurile să strălucească. Oțetul alb obișnuit, denumit și oțet de masă sau oțet de alcool, are proprietăți de curățare și degresare.

Dar cum să îl folosiți? Ei bine, puneți tacâmurile într-un recipient umplut cu oțet alb. Lăsați-le să acționeze timp de aproximativ 30 de minute sau peste noapte, în funcție de cât de murdare sunt. Oțetul va ajuta la dizolvarea murdăriei și a depunerilor. După aceea, spălați-le bine și veți vedea diferența.

Dacă tacâmurile prezintă pete albe, acestea provin cel mai probabil de la calcar. Faceți o pastă din oțet și bicarbonat de sodiu, cu care să frecați bine tacâmurile. Veți vedea imediat diferența. Acestea vor fi mult mai curate și chiar vor străluci.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...