Cum să speli vasele fără detergent. Trucul ingenios și eficient pe care nu o să-l regreți

Ioana Bucur 22.06.2022, 09:09
Cum să speli vasele fără detergent. Trucul ingenios și eficient pe care nu o să-l regreți

Cu toate că rafturile magazinelor din întreaga țară sunt pline cu produse ce promit rezultate spectaculoase, unele cu o singură picătură, există alternative și pentru cei care preferă să nu foloseacă substanțe chimice pentru farfuriile, tacâmurile, paharele și oalele pe care le folosesc. Află cum poți să speli vasele fără detergent – trucul ingenios și eficient pe care nu o să-l regreți.

Trei moduri prin care poți să speli vasele fără detergent

Ne-am obișnuit să folosim substanțe puternice pentru a îndepărta murdăria și resturile de mâncare de pe vasele ce ajung în chiuvetă, mai ales dacă vorbim despre cele în care s-a pus ulei sau alte tipuri de grăsimi.

Trebuie știut că există alternative pentru clasicul detergent de vase. Dacă vrei să speli vasele fără să apelezi la substanțe chimice, poți încerca trei trucuri simple și cel puțin la fel de eficiente.

Prima soluție este ingredientul – vedetă al trucurilor pentru casă: bicarbonatul de sodiu. Se toarnă o cantitate mică de bicarbonat pe un burete abraziv, umezit și bine stors de apă. Îndepărtează murdăria, petele de grăsime și resturile de pe vase frecând ușor și apoi clătește.

Cum să speli vasele fără detergent. Trucul ingenios și eficient pe care nu o să-l regreți

Ingredientele ce nu îți lipsesc din casă

O variantă ceva mai complicată este cea pe bază de oțet și lămâie. Într-un recipient cu dispozitiv de pulverizare se toarnă un pahar de oțet alb, două pahare de apă și zeama de la o lămâie. Agită bine pentru a obține un amestec omogen și pulverizează-l direct pe vasele murdare. Puterea de curățare și degresare a lămâii, combinată cu proprietățile anticalcar ale oțetului, se vor dovedi a fi aliați minunați.

Pentru a treia opțiune trebuie să mai adaugi un ingredient. Într-o oală, se pun la fiert zeama de la trei lămâi, 300 de mililitri de apă, 200 de grame de sare grunjoasă și un pahar de oțet alb. Vasul se lasă la fiert în jur de un sfert de oră. În momentul în care amestecul se omogenizează, se lasă la răcit și apoi se transferă într-un recipient. Folosește o cantitate mică de produs pe burete și vasele tale vor fi din nou strălucitoare în cel mai scurt timp.

Nu intra în panică dacă niciuna dintre variantele prezentate mai sus nu vor face acea spumă cu care ne-am obișnuit când folosim detergent de vase. Lipsa acesteia nu este sinonimă cu îndepărtarea incompletă murdăriei.

Urmăriți Impact.ro și pe