Cum prepari cele mai bune gogoşi de post. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi ca să iasă pufoase

Ioana Bucur 06.12.2021, 12:05
Cum prepari cele mai bune gogoşi de post. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi ca să iasă pufoase

Dulci, pufoase, un răsfăț culinar ce nu face casă bună cu dietele, însă de la care puțini au puterea să se abțină. Par ușor de gătit, dar practica bate de prea multe ori teoria…Învață cum prepari cele mai bune gogoși de post și care este ingredientul surprinzător pe care trebuie să îl adaugi în compoziție ca să iasă pufoase.

Gogoși de post cu un ingredient surpriză

Perioada postului nu oferă prea multe opțiuni culinare, însă restricțiile impuse nu înseamnă că trebuie să ne luăm adio de la preparate gustoase. Când vine vorba despre desert, nimic nu bate un platou de gogoși pufoase, stropite cu zahăr sau poate chiar simple.

Cu toate că nu par un fel de mâncare complicat, nu oricine are curajul să încerce să le prepare. Un truc simplu ar putea risipi orice ezitare. Secretul este un ingredient surprinzător.

Ingrediente

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face cele mai bune gogoşi de post:

  • 500 grame de făină
  • 250 mililitri de apă minerală
  • două grame de drojdie
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • un pliculeț de zahăr vanilinat
  • o linguriță de ulei
  • zahăr pudră
  • ulei pentru prăjit
Cum prepari cele mai bune gogoşi de post
Reteta de gogosi

Mod de preparare gogoşi de post

Se cerne făină într-un bol, apoi se adaugă restul ingredientelor pentru aluat. Se frământă bine până când aluatul format nu se mai lipește pe mâini și se lasă la dospit. Dacă vreți să obțineți gogoși pufoase, secretul este apa minerală.

Apoi, se presară făină pe blatul de lucru (masă sau un fund de lemn) se mai frământă puțin coca și se împarte în bucăți rotunde. Se întinde fiecare bucată cu un făcăleț, se unge cu ulei, se strânge aluatul, se întinde iar și se prăjește în baie de ulei.

După ce sunt scoase din vas, gogoșile se așează pe un șervețel de hârtie ce va absorbi excesul de ulei. Se mută pe un platou, se pudrează cu zahăr și sunt gata de savurat.

Reţeta lui Chef Sorin Bontea de gogoşi

Dacă îți dorești să regăsești gustul copilăriei, încearcă rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru gogoși pufoase. Celebrul bucătar a dezvăluit câteva secrete pentru a putea obține gogoșile perfecte, ca la mama acasă.

În cadrul unui clip, postat pe pagina de Facebook “Chefi la cuțite”, Sorin Bontea a dezvăluit câteva trucuri pentru ca preparatul să iasă exact ca cel din mâinile bunicii sau mamei. Pe lângă modul de preparare, care a fost explicat pas cu pas de către vedetă, este nevoie de doar câteva ingrediente pentru gogoși. Citește AICI cum pregătești o reţetă de gogoşi Chef Sorin Bontea.

Urmăriți Impact.ro și pe