Cum poți să plătești 15 lei pe un șezlong, în Mamaia, în loc de 50 de lei. Detaliul mai puțin știut de români

Raluca Juncu 06.07.2020, 10:53
Cum poți să plătești 15 lei pe un șezlong, în Mamaia, în loc de 50 de lei. Detaliul mai puțin știut de români

Sezonul estival a început deja și românii și-au planificat deja bugetul pentru vacanța din acest an. Pe lângă plajele din Mamaia care sunt renumite pentru prețurile mai „piperate” comparativ cu alte stațiuni, e bine de știut că prețurile pentru un șezlong variază, în funcție de locul în care alegi să stai pe plajă.

Unde găsești șezlonguri cu 15 lei, în Constanța

Românii au dat năvală anul acesta pe litoral, la scurt timp după relaxarea restricțiilor impuse de autorități. În contextul pandemiei globale de COVID-19, mulți turiști au ales să-și petreacă vacanțele și concediile pe litoralul românesc, fie de teamă de a nu se îmbolnăvi sau de a nu fi puși în izolare la domiciliu, fie prin prisma unui buget mai mic alocat în acest an.

În topul stațiunilor din România, Mamaia ocupă primul loc în ceea ce privește gradul de ocupare, dar și în ceea ce privește prețurile.

În aria Cazinoului din Constanța, prețul unui șezlong se ridică la 50 de lei și este nevoie de rezervare pentru a putea intra în posesia unuia, scrie Libertatea. În zonele limitrofe, cum este cea din Năvodari, turiștii vor scoate din buzunare doar 15 lei pentru a sta întinși pe un șezlong, pe durata întregii zile, fără a fi nevoie de o rezervare în prealabil. În contextul noilor reguli impuse pentru a preveni infecția cu coronavirus, șezlongurile sunt dispuse la o distanță de 1,5 metri, unul față de celălalt. În unele locuri de pe plajă, închirierea unui sezlong ajunge și 25 de lei.

Proprietarii care administrează plajele sunt obligați să nu acopere toate suprafețele de pe aceste spații cu șezlonguri, ci doar în proporție de 70%, potrivit unei Hotărâri de Guvern.

Și plajele din Vama Veche vor avea mai multe șezlonguri și umbrele.

„Anul acesta am pregătit plaja cu 80 de umbreluţe. Asta înseamnă undeva 150 de umbreluţe capacitate maximă. Este o creştere de 5 lei per şezlong, ţinând cont că s-a redus numărul de locuri pe plajă şi apar nişte cheltuieli noi.

La fiecare schimbare de client şezlongurile trebuiesc dezinfectate. (…) Avem trei culoare. Plaja are cam 100 de metri deschidere la mare şi am creat trei zone de acces unde nu-i obligăm să-şi ia şezlongul, unde pot să se aşeze cu prosopul”, a declarat Cornel Lazăr, administrator a două plaje din Vama Veche, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Urmăriți Impact.ro și pe