Cum îți poți cumpăra o locuință fără să apelezi la un credit bancar. Trebuie să respecți trei pași simpli

Ana Anitoiu 16.02.2023, 13:02
Cum îți poți cumpăra o locuință fără să apelezi la un credit bancar. Trebuie să respecți trei pași simpli

O metodă de a cumpăra o locuință fără a apela la un credit bancar a fost explicată pe rețelele sociale de o persoană care a aplicat-o. Aceasta a explicat că este nevoie să fie respectați trei pași simpli.

Metoda în trei pași pentru a cumpăra o locuință fără credit bancar

Numeroase persoane amână planurile de a-și cumpăra o locuință din cauza creșterii prețurilor și a ratelor bancare. O persoană a venit cu o soluție la această problemă, explicând o metodă în trei pași pe care a aplicat-o pentru a deveni proprietarul unei case.

Discuția a pornit de la un bucureștean care a publicat pe Reddit înștiințările de plată de la sfârșitul anului 2021 și de la finalul lui 2022 pentru a face o comparație. Rata bancară crescuse de la 1.302 de lei la 2.076 de lei în decurs de un an.

Printre persoanele care au reacționat la acest mesaj s-a numărat și una care a explicat o metodă în trei pași pentru a-și cumpăra o locuință, fără să apeleze la un credit bancar. Cei trei pași au fost: Să pună deoparte o sumă de bani în fiecare lună; să transfere respectiva sumă imediat după încasarea salariului, nu la final de lună; și să trăiască cu banii rămași.

„Te oprești când ai măcar jumătate din valoarea apartamentului. Sacrificiile pe care le faci în timp ce aduni banii ăștia merită”, a spus bărbatul care a explicat această metodă.

De la 3000 de euro în sus, ajutor de la stat pentru acești români unde se depun cererile, până când
Metodă în trei pași pentru cumpărarea unei locuințe fără credit bancar

Metoda, criticată de numeroase persoane

Același bărbat a precizat că atunci când a decis să strângă bani pentru o locuință avea un salariu de 1.500 de euro. Din acești bani, a hotărât să pună deoparte 1.000 de euro și să trăiască cu restul, fiind ajutat și de salariul soției sale.

De-a lungul timpului, salariul său a crescut la 2.000 de euro, iar în familia sa au apărut doi copii. Bărbatul a explicat că după ce a devenit tată a decis să locuiască în continuare în chirie și să își strângă suma de bani necesară pentru a-și cumpăra o locuință.

„Cheia este să transferi banii ăștia în contul de economii când vine salariul. E atât de simplu. Dacă nu faci asta, o să fii tentat să cumperi orice, că vezi banii în cont.

Dacă nu îi vezi, tentația se mai domolește. Știu că sfatul ăsta nu e pentru toată lumea, că sunt oameni care…Da, ok, bine. Nu toți au, nu toți pot, nu toți vor. Unora le e mai bine cu credite bancare”, a mai spus el.

Însă, metoda descrisă de el a fost criticată de numeroase persoane care au atras atenția că cei mai mulți oameni nu își permit să economisească în acest fel, din cauza salariilor mici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...