Cum faci un Gin Basil Smash, un cocktail verde cât se poate de sănătos

Alexandru Puiu 12.11.2021, 16:28
Cum faci un Gin Basil Smash, un cocktail verde cât se poate de sănătos

Ginul este un distilat fascinant infuzat cu o sumedenie de botanice, dintre care, predominant este ienupărul. Dacă ești în căutarea unui cocktail verde, cât se poate de sănătos, sunt șanse mari să-ți placă un Gin Basil Smash. În cel mai rău caz, dacă nu ai busuioc (basil), poți folosi leuștean.

În momentul în care strivești câteva frunze aromatizate cu un pistil sau mojar și adaugi o băutură spirtoasă, indiferent dacă este vorba de gin (Basil Smash), whiskey (Mint Julep), rom (Mojito), obții un gust și o culoare fascinante. În mod previzibil, există o flexibilitate deosebită în privința frunzelor pe care le folosești.

La bază, când au fost inventate rețetele menționate mai sus, de cele mai multe ori, s-a folosit busuioc și mentă. Îți recomand însă călduros să faci experimente cu leuștean, cimbru, rozmarin, salvie și alte plante dragi sufletului tău. Dintr-un punct de vedere, ești limitat doar de imaginația ta și de deschiderea ta spre diverse botanice. Important este să începi de undeva și, ca de obicei, îți recomand să începi cu ”clasicii”, rețete de câteva zeci de ani sau, în mod surprinzător, peste 100 de ani.

Cum faci un cocktail cu busuioc, Gin Basil Smash

Clasicul Gin Basil Smash a fost inventat în 2008 de către Jorg Meyer în cadrul Le Lion – Bar de Paris din Hamburg, Germania. În prima fază, a fost intitulat Gin Pesto, dar denumirea care s-a înrădăcinat este cea de mai sus.

Gin Basil Smash

60ml Gin – recomand un Whitley Neil de Agrișe (Goosebery)

30ml suc proaspăt de lămâie

20ml sirop de zahăr (părți egale apă și zahăr amestecate la foc mic până se dizolvă zahărul)

12 frunze proaspete de busuioc

Tăbăcește frunzele de busuioc cu restul ingredientelor într-un shaker folosind un pistil, mojar, făcăleț sau alt instrument din același spectru. Umple shakerul cu gheață și scutură bine 10 – 15 secunde, pentru a scoate cât mai mult din verdele natural al busuiocului. Strecoară cocktailul într-un pahar de tip tumbler cu gheață proaspătă. Eventual, folosește atât un strainer Hawthorne, cât și o sită, pentru a evita bucățele de busuioc în cocktail. Decorează cu frunze proaspete busuioc.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe