Cum faci un cocktail cu suc de roșii, Bloody Mary sau Bloody Maria: care este diferența, care-i mai bun

Alexandru Puiu 15.10.2021, 10:23
Cum faci un cocktail cu suc de roșii, Bloody Mary sau Bloody Maria: care este diferența, care-i mai bun

Orice gospodină care se respectă face un suc de roșii absolut senzațional pentru iarnă, iar acesta este ingredientul principal pentru un Bloody Mary sau Bloody Maria, două dintre cocktailurile mele preferate. Nu au cele mai simple rețete, dar merită experimentate în varianta autentică.

Bloody Mary este un cocktail clasic cu vodcă, suc de roșii și alte vreo 9-10 ingrediente, în funcție de unde îți iei informațiile. Varianta care mă încântă pe mine semnificativ mai mult este intitulată Bloody Maria.

Chiar dacă nu ai mai auzit de Bloody Maria, acesta este de asemenea un cocktail cu o istorie destul de lungă. Principala diferență față de mary ”cea sângeroasă” este că înlocuiești vodca cu tequila, mezcal sau o combinație dintre cele două. Această schimbare aparent nevinovată aduce cocktailului o notă discretă de fum, un plus de savoare, care merge senzațional cu aroma roșiilor.

Pentru că vorbim de 9-10 ingrediente, în mod previzibil, există spațiu și de un pic de joacă în această rețetă. Dintr-un punct de vedere, poți spune că, pe lângă ingredientele principale, pui ce ai prin casă din spectrul ingredientelor de mai jos. Pe de altă parte, când ai exact ce-ți trebuie, vei simți diferența și vei înțelege tentația de a te bucura de una sau două astfel de creații la mic dejun, în weekend.

Cum faci un cocktail Bloody Mary sau Bloody Maria

După cum am spus, fără niciun fel de emoții, mă încântă semnificativ mai mult Bloody Maria decât Bloody Mary. Sfatul meu ar fi să le încerci pe amândouă și vezi dacă îmi înțelegi afinitatea pentru doza discretă de fum. De asemenea, la Maria ”cea sângeroasă”, eu optez pentru o combinație de Mezcal Joven și Tequila Reposado. Poți însă să optezi fără emoții și pentru varianta doar cu tequila.

Bloody Mary

60ml Vodca rusească – recomand Russian Standard

120ml suc de roșii

30ml suc de lime

10-15 picături sos tabasco sau chipotle

5 picături sos Worcestershire

2-3 picături oțet balsamic îmbătrânit

o picătură de sos de soia

5 picături Bitters de țelină – Celery Bitters The Bitter Truth

Jumătate linguriță hrean ras

un praf de sare sau, dacă ai, sare afumată

un praf de piper după gust

un praf de țelină deshidratată

Extra: Eu mai adaug 30ml Ancho Reyes – lichior de ardei iute, 15 mililitri de sirop de ghimbir și un pic de leuștean proaspăt sau deshidratat.

Adaugi toate ingredientele în shaker, le scuturi bine cu gheață și strecori cu o sită fină conținutul într-un pahar plin cu gheață. Decorezi generos cu o felie de lămâie, o felie de lime, câteva măsline, roșii cherry, o tulpină de apio sau țelină, poate și o felie de bacon prăjit, dacă nu ai o reticență față de carne.

Pentru Bloody Maria, înlocuiește vodca cu tequila reposado. Recomand Herradura, dar Jose Cuervo este o alternativă rezonabilă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

alfa drink