Cum faci un cocktail răcoritor cu rom Jamaica, Baileys și lichior de cafea, ca să uiți de înghețată

Alexandru Puiu 10.08.2022, 23:36
Cum faci un cocktail răcoritor cu rom Jamaica, Baileys și lichior de cafea, ca să uiți de înghețată

Când vine vorba de a te răcori pe timp de caniculă, cei mai mulți optează pentru o înghețată sau un cocktail cu multă gheață. Din acest motiv, mai jos voi detalia cum faci un cocktail care te face să uiți de îngheață, dar se reflectă într-o experiență la fel de răcoritoare și gustoasă.

Multe cocktailuri populare își iau inspirația din diverse preparate sau încearcă să-ți ofere o experiență care să-ți aducă aminte de un desert sau un fel de mâncare. În acest fel, potolești apetitul consumatorului atât pentru ceva alcoolic, cât și pentru note melancolice.

Pentru că suntem în sezonul cald, dar nu numai, voi explica un fel de cafea cu lapte pentru adulți. Unora s-ar putea să le aducă aminte de un White Russian pe care l-am detaliat în trecut, dar această rețetă este semnificativ mai interesantă, mai complexă, datorită romului Jamaica în loc de vodcă și a unei cantități mici de bitter cu note puternice de portocale. În sufletul meu, este mai degrabă o înghețată cu ciocolată și rom în format de cocktail. Opțional, poți realiza acest cocktail cu un puls rapid în blender împreună cu multă gheață, pentru a-l face și mai apropiat de o înghețată ”tradițională”.

Cum faci un cocktail ca să uiți de înghețată

Acest cocktail pe care l-am creat în urmă cu câteva săptămâni, deși are mai multe similarități cu o îngheață, numele său este ”Forget the Ice Cream” (Uită de înghețată), tocmai pentru că sunt de părere că poate înlocui foarte bine desertul favorit al verii.

Forget the Ice Cream

30ml Rom Jamaica – recomand Smith & Cross Pot Still Traditional Jamaica Rum

30ml Baileys Irish Cream – o altă rețetă pentru Baileys găsești aici

30ml Lichior de Cafea – recomand Mr. Black Cold Brew Coffee Liqueur

15ml China China Amer de la Bigallet

Metodă: Se amestecă și se răcesc ingredientele cu ajutorul unui shaker cu gheață. Se toarnă conținutul shakerului într-un pahar de whisky fără filtrare. Pentru decor, poți folosi mentă și una sau mai multe cireșe Luxardo Maraschino.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo
Alfa-Drink-logo
Urmăriți Impact.ro și pe