Cum faci un White Russian, cocktailul clasic din Big Lebowski cu vodcă rusească

Alexandru Puiu 02.07.2021, 12:58

Dacă ai o afinitate pentru vodcă și nu ai băut niciodată un White Russian sau vărul său mai simplu, Black Russian, e păcat. The Dude din Big Lebowski, filmul clasic din 1998, sigur nu ar fi de acord cu tine.

Mi se pare fascinant modul în care un cocktail ajunge să intre în mentalul colectiv sau să devină un fenomen cultural printr-o operă de artă. Indiferent dacă este vorba de un un tablou, un film, poate o melodie, toate au potențialul de a introduce în zeitgeist un element ancorat în mixologie.

În cazul White Russian, acest beneficiu a venit desprins din The Big Lebowski, filmul scris și regizat de Joel și Ethan Coen din 1998. În pelicula cu pricina, Jeff ”The Dude” Lebowski  se bucură de nu mai puțin de nouă astfel de cocktailuri, băutura devenind sinonimă cu creația fraților Coen.

Nu mai contează că prima referință istorică a cocktailului Black Russian a apărut în 1949 sau că nimeni nu știe cu siguranță care a fost primul, White Russian sau Black Russian. Dacă ai auzit de acest cocktail și nu doar l-ai văzut într-un meniu, s-ar putea să aibă legătură cu The Big Lebowski.

Cum faci un White Russian din The Big Lebowski

Sunt șanse mari ca White Russian să fi fost unul dintre primele cocktailuri pe care am învățat să le fac. Nu am început cu un Old Fashioned sau un Negroni, despre care am scris săptămânile trecute. Acesta este un cocktail simple pe care îl poți construi direct în pahar și care, la prima vedere, pare o ciocolată cu lapte pentru adulți, dar ai grijă să nu bei prea mult

White Russian

50ml Vodka, ar fi de preferat una rusească, precum Russian Standard

25ml Lichior de Cafea, Kahlua este soluția clasică

25ml smântână lichidă sau frișcă lichidă

Cocktailul se construiește în pahar. Torni ingredientele în ordinea de mai sus, eventual folosești spatele unei lingurițe pentru a face un strat frumos de smântână deasupra, dar îl amesteci înainte să-l bei.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

www.alfadrink.ro

Urmăriți Impact.ro și pe