Când vine vorba de mixologie, ai crede că tequila și mezcal sunt similare și nu ești neapărat departe de adevăr, dar după cum vei afla în rândurile de mai jos, există rețete care le includ pe amândouă. Din acest motiv cred că ar fi bine să faci cocktailul The Brave.
Bobby Heugel a lucrat timp de un an la crearea cocktailului The Brave înainte de deschiderea Anvil Bar & Refuge în Houston, în 2009, și acesta rămâne singura băutură care a fost prezentă pe aproape fiecare meniu al Anvil de la ziua deschiderii.
La fel ca Anvil însuși, The Brave este un pic neobișnuit, având în vedere că nu este agitat sau amestecat cu gheață – este doar învârtit într-un pahar de vin, apoi pulverizat cu aromaticul bitter Angostura și garnisit cu o coajă de portocală flambată. Perfect delicios și echilibrat în felul său, The Brave schimbă ideea a ceea ce poate însemna un cocktail tradițional. Cu o aluzie jucăușă la constanța cocktailului, personalul răspunde adesea la telefonul Anvil cu „Anvil, casa lui The Brave. Cu ce vă pot ajuta?”
Tequila și mezcal sunt ambele spirtoase mexicane distilate, care provin din plante de agave, dar există diferențe semnificative între cele două, atât în ceea ce privește producția, cât și profilul de gust.
În esență, în timp ce tequila și mezcalul sunt înrudite prin materia primă comună – agave – diferențele semnificative în metodologia de producție, tipurile de agave utilizate și profilurile de aromă oferă fiecărei băuturi un caracter unic. Mezcalul este adesea văzut ca fiind mai „tradițional” sau „artizanal”, în timp ce tequila este uneori considerată mai comercială, deși există multe excepții de la această generalizare, cu numeroase tequilas artizanale și mezcaluri de înaltă calitate disponibile pe piață
Deși nu este un scenariu foarte uzual de utilizare al Angostura Bitters, ar fi bine să faci un efort, pentru autenticitatea rețetei, să pui bitter-ul într-o sticlă cu pulverizator.
The Brave
30ml Mezcal, recomand Montelobos
30ml Tequila Blanco, recomand Cazcabel
15ml Averna Amaro
7,5ml Royal Combier
Metodă: se construiește cocktailul la temperatura camerei într-un pahar de vin. În pahar se pulverizează 3-4 pufuri de Angostura bitters. Se învârte paharul pentru amestecarea ingredientelor, se folosește o coajă de portocală pentru decor.
Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.