Cum faci un cocktail clasic modern, un fel de Negroni dar cu struguri și lămâie – Enzoni

Alexandru Puiu 08.03.2023, 21:55
Cum faci un cocktail clasic modern, un fel de Negroni dar cu struguri și lămâie – Enzoni

Când vine vorba de cocktailuri moderne, unele dintre ele au avut norocul să fie îmbrățișate de comunitatea globală de barmani și au ajuns să intre în categoria de ”clasic modern”. O astfel de creație este Enzoni, un mix între Negroni și Gin Sour.

O rețetă ce pare să-și aibă rădăcinile în Match Bar din Londra, Enzoni este o rețetă creată de Vincenzo Errico în 2003. Tot Errico a creat și Red Hook, un cocktail cu Rye Whiskey – 60 ml, preferabil cu 50% alcoolemie, Punt E Mes – 15 ml și Luxardo Maraschino – 15 ml, toate amestecate cu gheață și strecurate într-un pahar de tip cupă.

În cazul în care te-a încântat întotdeauna Negroni, dar ți l-ai dorit cu un pic mai multă aciditate și note citrice decât îți oferă o coajă de portocală, Enzoni s-ar putea să fie pentru tine. În timp ce un Negroni implică părți egale de Gin, Campari și Vermut Dulce, Enzoni duce acest mix de arome în altă direcție prin includerea de suc proaspăt de lămâie și, implicit, sirop de zahăr, pe lângă struguri verzi, preferabil fără sâmburi dacă găsești.

Cum faci un cocktail Enzoni

Fiind un cocktail cât se poate interesant și fascinant în simplitatea sa, nu ar trebui să vină ca o surpriză că a inspirat și alte creații similare, precum Fall Enzoni (Enzoni de Toamnă). Rețeta este identică cu mențiunea că înlocuiești gin-ul cu Rye Whiskey. Această rețetă a fost creată în 2012 – 2013 de Richard Boccato la Dutch Kills bar în Long Island, New York City.

Enzoni

5 struguri fără semințe

30ml Dry Gin, recomand Whitley Neil Connoisseur`s Cut

30ml Bitters, recomand Del Professore Bitter pentru că este complet natural

20ml suc proaspăt de lămâie

15ml sirop de zahăr ”bogat” (două părți de zahăr la o parte de apă, amestecate până se dizolvă complet pe foc, fără fierbere)

Metodă: se zdrobesc strugurii în shaker, se adaugă restul ingredientelor cu cuburi de gheață. Se amestecă bine pentru 15 – 20 de secunde și se strecoară cocktailul peste un cub mare de gheață. Se decorează cu una sau mai multe boabe de struguri.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe