Cum faci un cocktail clasic cu rom și vermut ce-ți aduce aminte de Manhattan, El Presidente

Alexandru Puiu 28.06.2022, 22:47
Cum faci un cocktail clasic cu rom și vermut ce-ți aduce aminte de Manhattan, El Presidente

Când vine vorba de cocktailuri clasice, este o bucurie să le încerci pe toate. Chiar dacă unele sunt inspirate din altele, fascinația stă exact în acele mici sau mari diferențe. Așa ajungi să înveți cum faci un cocktail clasic, El Presidente, doar ca să-ți dai seama că-ți aduce aminte de Manhattan, dar are rom în loc whiskey american.

Acest cocktail clasic își are rădăcinile în Cuba, la începutul secolului `20. Cel mai probabil, este o referință la președintele Mario Garcia Menocal, liderul țării între anii 1913 și 1921. În aceea perioadă, mica insulă aflată la 531 de kilometri de Miami era destinația favorită de vacanță a americanilor, iar când a venit Prohibiția, popularitatea ei nu a făcut decât să explodeze. Vremea bună și cocktailuri precum Mojito și Daiquiri, create în acest tărâm înghețat în timp, reprezintă în continuare un spațiu de relaxare pentru multe popoare ale lumii.

Ca de fiecare dată, există multe variații pentru El Presidente, având în vedere că discutăm de un cocktail clasic, dar există totuși câteva referințe pe care ar fi bine să le respecți. În primul rând, folosește un rom cubanez alb sau maturat mai puțin. Havana Club Anejo de 3 ani este o alegere inspirată, dar poți merge și pe ceva un pic mai exotic, dar la fel de accesibil, precum Ron Santiago de Cuba.

Cum faci El Presidente, un cocktail clasic din Cuba

Romul alb este baza în El Presidente, dar mai ai nevoie de vermut franțuzesc sec – dry, un pic de orange curacao, ce poate fi înlocuit cu triplu sec sau cointreau și două picături de grenadine.

El presidente

50ml rom alb cubanez, recomanda Havana Club Anejo

20ml dry vermouth, recomand Dolin Dry

7,5ml orange curacao sau triplu sec, recomand Cointreau

2 picături de sirop de grenadine

Metodă: se amestecă toate ingredientele într-un pahar de mixat cu multă gheață, se strecoară cocktailul într-un pahar de tip cupă, iar pentru decor poți folosi o coajă de portocală.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe