Cum faci un cocktail clasic cu rom și fructul pasiunii, fără să fie dulce – The Turnbuckle

Alexandru Puiu 21.06.2022, 19:18
Cum faci un cocktail clasic cu rom și fructul pasiunii, fără să fie dulce – The Turnbuckle

Când vine vorba de cocktailuri, cele cu rom și o serie de siropuri sau sucuri au un renume destul negativ, din cauza faptului că sunt dulci, de cele mai multe ori. The Turnbuckle este excepția de la regulă și motivul pentru care vreau să înveți cum faci un cocktail clasic cu rom și fructul pasiunii fără să fie dulce.

Cultura tiki din domeniul cocktailurilor face referire la un număr semnificativ de rețete care conțin, de cele mai multe ori, unul sau mai multe tipuri de rom, siropuri sau sucuri naturale și suc de lămâie sau limetă pentru a le echilibra. De cele mai multe ori, romurile folosite au particularități diferite, sunt albe sau îmbătrânite, din Jamaica, Barbados, Cuba, Guatemala și multe alte regiuni mai mult sau mai puțin exotice.

Tot ca o particularitate care a devenit generalizată, de obicei, au decoruri generoase sau exagerate. Un pic trist este însă că, prin industrializarea în francize globale de restaurante, au ajuns să aibă sucuri acidulate cu foarte mult zahăr, diverse ”mixuri” cu o serie stufoasă de chimicale și să fie servite în pahare supradimensionate, pierzându-și foarte mult din farmecul și gustul care s-a aflat la baza rețetelor originale. Din fericire, nu te oprește nimeni să-ți faci un cocktail ”așa cum trebuie” în confortul căminului, chiar și unul cu fructul pasiunii, rom și note amărui.

Cum faci un cocktail clasic, The Turnbuckle

Creat de Jen Akin, @jenakinmecrazy, la barul ei din Seattle, The Turnbuckle introduce notele amare de la Cynar în mixul clasic de rom, orgeat, fructul pasiunii și lămâie. Ca referință, Cynar este un lichior italian de tip amaro cu un mix foarte complex de plante printre care se numără și anghinare. Dacă ar fi să-ți ofer o referință de gust, s-ar putea să-ți aducă aminte de siropul de tuse din copilărie, un gust care mi-a rămas în amintire ca fiind cât se poate de plăcut.

The Turnbuckle

30ml Amaro Italian Cynar

25ml Rom Jamaica, recomand Plantation Xaymaca

25ml suc de lămâie

15ml sirop de fructul pasiunii

7,5ml sau o jumătate de lingură Orgeat

Metodă: Se amestecă toate cu ajutorul unui shaker plin cu gheață, se toarnă cu tot cu gheață într-un pahar de whiskey sau într-o cupă mare. Pentru decor se folosește coaja de la lămâie și, eventual, un buchețel de mentă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe