Cum faci un cocktail Whiskey Highball, te pregătești de vară și vezi cu alți ochi berea cu ghimbir

Alexandru Puiu 09.06.2022, 23:46
Cum faci un cocktail Whiskey Highball, te pregătești de vară și vezi cu alți ochi berea cu ghimbir

Cocktailurile de tip Highball au o lungă istorie, mai ales în Japonia, și implică o băutură spirtoasă, de obicei whiskey și ”ceva” cu bule, de obicei apă minerală acidulată. În mod previzibil, dacă vrei să știi cum faci un cocktail Whiskey Highball, opțiunile sunt infinite, dar înainte să încalci regulile, trebuie să le înveți.

Rețeta originală care combină whisky cu apă minerală este intitulată Scotch Whisky Highball și ar fi ideal să respecți partea cu scotch din ecuație. Asta înseamnă că ai nevoie de un distilat scoțian, nu neapărat un single malț, într-un pahar plin cu gheață transparentă sub formă de cuburi mari. Peste el, adaugi o cantitate dublă de apă minerală și folosești pentru decor o coajă de lămâie cât mai lungă, preferabil una care se duce pe întreaga înălțime a paharului înalt. Vizavi de cantități, am găsit rețeta și cu 45 de mililitri de whisky, dar și cu 60 mililitri, complementați de 90 sau 120 de mililitri de apă minerală.

Cum faci un cocktail Irish Bitter Ginger Highball

Rețeta clasică de Whisky Highball te ajută să te bucuri un timp mai îndelungat de sticla ta favorită de whisky și, cu un pic de noroc, să-i înțelegi mai bine valențele, particularitățile de gust și aromă. Mai jos, am deviat semnificativ de la acea rețetă cu o variație originală construită în jurul unui Irish Whiskey. În plus, am folosit bere cu ghimbir în loc de apă minerală, iar complexitatea întregului ansamblu am amplificat-o cu Del Professore Bitter.

Irish Bitter Ginger Highball

50ml Irish Whiskey, recomand Teeling Small Batch

25ml Bitter Del Professore

15ml suc de limetă

120 – 150ml bere cu ghimbir

2 dash-uri de Angostura Bitters

Ca referință, în majoritatea rețetelor în engleză o să vezi la bitters formularea ”dash”. Aceasta se referă la o mișcare de sus în jos cu mâna a unei sticle de bitters cu picurător. Convenția este că acel gest se reflectă în aproximativ 6-8 picături. Unii sunt de părere că poate fi interpretată chiar și ca zece picături. Poți face mai multe experimente și vezi ce variantă îți place ție cel mai mult în cocktailurile tale preferate.

Metodă: se adaugă ingredientele într-un pahar înalt plin cu cuburi mari de gheață, se amestecă bine înainte să adaugi berea cu ghimbir, se adaugă berea și se mai amestecă de 2-3 ori. Pentru decor, poți folosi o coajă de limetă și câteva frunze de mentă

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe