Cum faci un cocktail negru, complet natural și vezi altfel mixurile întunecate

Alexandru Puiu 26.04.2022, 22:28
Cum faci un cocktail negru, complet natural și vezi altfel mixurile întunecate

Când vine vorba de cocktailuri, nu de puține ori, fascinația pentru ele pleacă de la culoare. În funcție de preferințele personale, un cocktail galben s-ar putea să ți se pară mai atractiv decât unul transparent, iar unul negru s-ar putea să încânte mai degrabă decât unul alb. Pornind de la această premisă, mai jos voi detalia cum faci un cocktail negru.

Unul dintre cei mai populari coloranți pentru cocktailuri și multe alte preparate culinare de culoare neagră este cărbunele activ. Acesta face o treabă foarte bună în a-ți colora ingredientele și a-ți face bine la stomac. Din păcate, are un minus important. Reacționează cu ingredientele chimice, iar dacă o persoană ia diverse pastile sau orice formă de tratament medicamentos, cărbunele activ are mari șanse să pericliteze eficiența acelui tratament.

Deși am făcut și câteva experimente cu cărbune activ, cea mai bună soluție pentru cocktailuri negre, în opinia mea, este vodca neagră. Blavod este una dintre cele mai populare. Vine din Marea Britanie și se colorează cu seva (catechu) unei specii de salcăm din Vietnam, este vorba de Senegalia catechu. Partea bună este că are un impact infim spre inexistent când vine vorba de gust și nici densitatea nu este influențată semnificativ. Nu de alta, dar în alte condiții nu ar mai fi fost posibil să scrie vodcă pe etichetă.

Cum faci un cocktail negru și descoperi Blavod

În urmă cu câțiva ani, am avut o foarte mare fascinație pentru Blavod, probabil încă dinainte să se găsească pe meleaguri mioritice. Deși nu este sticla din bar pentru care optez cel mai des, este cu siguranță una de impact. Mai jos, voi detalia cum faci un cocktail negru cu vodcă neagră, pornind de la o rețetă originală pe care am creat-o în urmă cu mai mult timp.

Black Thoughts

30ml Vodcă Neagră Blavod

30ml China – China Amer Bigallet

20ml Creme de Cassis, recomand Dijon

10ml Amer Picon

30ml espresso proaspăt

2 dash-uri Angostura Bitters

Ca referință, în majoritatea rețetelor în engleză o să vezi la bitters formularea ”dash”. Aceasta se referă la o mișcare de sus în jos cu mâna a unei sticle de bitters cu picurător. Convenția este că acel gest se reflectă în aproximativ 6-8 picături. Unii sunt de părere că poate fi interpretată chiar și ca zece picături. Poți face mai multe experimente și vezi ce variantă îți place ție cel mai mult în cocktailurile tale preferate.

Se amestecă ingredientele cu multă gheață într-un pahar de mixat și se strecoară conținutul într-o cupă fără gheață. Pentru decor, poți folosi o floare albă sau o cireașă maraschino.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe